Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa má za sebou gólovo najhorší úvod sezóny v kariére

Hokejový útočník Marián Hossa z Chicaga má za sebou gólovo najhorší vstup do NHL v kariére. V prvých sedemnástich stretnutiach ročníka dal len dva góly.

17.11.2014 09:30
Marián Hossa Foto: ,
Marián Hossa.
debata

Doteraz mal najnižšiu streleckú produktivitu v premiérovom roku 1998, keď v sedemnástich dueloch sa tešil trikrát. Vo zvyšných sezónach vždy dal v tomto období aspoň šesť gólov, v jedenástich dokonca osem a viac. Napriek nízkej štatistike gólov je Hossa pre Chicago veľmi cenný hráč. Predsa len, jeho presné zásahy však Chicagu chýbajú.

„Pomalší rozbeh sezóny si vo svojej kariére nepamätám. Samozrejme, že ma to trápi. Snažím sa však zostávať pozitívny. V mnohých zápasoch som sa cítil na ľade skutočne dobre, ale body i góly neprichádzali, ako by som chcel. Budem ďalej tvrdo pracovať a byť pozitívny,“ uviedol v rozhovore pre ESPN ešte pred nedeľňajším zápasom s Dallasom Hossa.

Existujú viaceré náznaky, že rodákovi zo Starej Ľubovne len chýba viac šťastia. V prvých sedemnástich dueloch sezóny v priemere vystrelil 2,94-krát, čo je približne rovnaký údaj ako v minulých ročníkoch. Jeho pobyt na ľade je podobný ako zvyčajne, index Corsi (strely tímu na bránku súpera počas pobytu hráča na ľade v pomere k strelám oponentov) je 60,58 a je vyšší ako zvyčajne. Klesla mu však úspešnosť streľby, momentálne je 4 %. V minulej sezóne to bolo 12,4 %.

„Mal som množstvo dobrých príležitostí a viacero skvelých šancí. Puk však napokon nešiel cestou, ktorou som si želal. Musím preto ďalej tvrdo pracovať,“ uviedol pre ESPN Hossa.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Chicago Blackhawks