Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Budaj prežíva ťažké obdobie. Odchod do Európy je vzdialený od jeho cieľov

Slovenský hokejový brankár Peter Budaj neprežíva v súčasnosti na ľadových plochách ľahké obdobie. Pred začiatkom sezóny ho Montreal Canadiens vymenil do Winnipegu Jets, ktorý ho poslal do farmárskej AHL do mužstva St. John's IceCaps.

15.11.2014 14:20
Peter Budaj Foto: ,
Peter Budaj.
debata

V bránke mužstva AHL dostal zatiaľ šancu v ôsmich stretnutiach, žiadne z nich nemalo pre Budaja označenie do štatistík víťazné. V priemere inkasoval 3,58 gólu na zápas a má 89,1 % úspešnosť zákrokov.

Budaj je sklamaný zo súčasných výsledkov, ale chce bojovať o miesto na výslní. „Keď ste profesionál, musíte byť schopný prijať aj podobné veci. Nikto to nechce zažiť, ale stávajú sa. Aj taký je život profesionálneho športovca. Je to skutočne ťažké,“ priznal pre kanadský spravodajský web Canoe Peter Budaj, ktorý naposledy chytal 7. novembra a v jedenástom mesiaci roka nastúpil len na tri duely.

Banskobystričan v minulej sezóne nedostal počas zranenia Careyho Pricea v bránke Montrealu príležitosť, tréner uprednostnil Dustina Tokarského. Slovák aj preto požiadal klub, či by ho v prípade možnosti nevymenil inde. Z Montrealu sa mu krátko pred začiatkom tejto sezóny neodchádzalo ľahko. „Mal som rád pôsobenie v Canadiens. Stále mám v tíme množstvo priateľov. Často si posielam správy s Tomášom Plekancom či Careym Priceom,“ priznal Budaj.

Tridsaťdvaročný gólman napriek súčasnému stavu stále verí v návrat do NHL. V úvode ročníka mu na pohode nepridalo menšie zranenie po zásahu pukom do tváre. V súvislosti s Budajom sa spomína aj jeho odchod do Európy, ak by sa mu nepodaril návrat do NHL. Slovák to odmieta, jeho priority sú jednoznačné a jasné. „Nemyslím si, že by som odišiel do Európy. Je to veľmi vzdialené od mojich cieľov,“ dodal pre Canoe Budaj.

debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Peter Budaj #St. John's IceCaps