Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kings ožívajú. Spojenie Kopitar - Gáborík môže byť opäť majstrovské

Aj útočná spolupráca Anžeho Kopitara s Mariánom Gáboríkom sa v uplynulej sezóne výrazne podpísala pod zisk Stanleyho pohára pre hokejistov Los Angeles Kings.

12.11.2014 11:53
debata

Slovinec z pozície konštruktívneho centra rozdeľoval puky a šikovný slovenský zakončovateľ strieľal dôležité góly. Úvod novej sezóny nebol pre týchto dvoch hráčov ideálny. Vinou zranení a nútenej zápasovej absencie dosiahli v úvodných 17 dueloch nového súťažného ročníka spolu len 2 góly a 2 asistencie. Gáborík vynechal osem z prvých 11 zápasov sezóny a Kopitar chýba na ľade v troch zápasoch.

zväčšiť Marián Gáborík (vpravo) a Anže Kopitar sa tešia... Foto: SITA/AP, Mark J. Terrill
Marián Gáborík, Anže Kopitar Marián Gáborík (vpravo) a Anže Kopitar sa tešia z gólu.

Prišla však uplynulá sobota a hladké víťazstvo nad Vancouverom 5:1, na ktorom sa obe hviezdy Kings podieľali gólom a asistenciou. Gáborík si otvoril strelecký účet v sezóne a osvedčená gólová spolupráca znovu začala fungovala. Kopitar k tomu pre Los Angeles Register povedal: "Bolo to lepšie ako v predchádzajúcich zápasoch. Zrazu sme sa lepšie videli, lepšie si rozdeľovali puky, zbytočne ich nestrácali. Na tomto zápase treba stavať do budúcnosti.“

V úvode sezóny sa o produktivitu Los Angeles staral najmä útok Tanner Pearson, Jeff Carter, Tyler Toffoli. V 9 zápasoch zaznamenali dovedna 17 gólov, 17 asistencií a 24 plusových bodov. Teraz je opäť rad na Gáboríkovi s Kopitarom a Justinom Williamsom.

"Nie je to len o mne alebo Mariánovi. Každá naša vydarená akcia je výsledkom súčinnosti všetkých piatich hráčov, ktorí sú práve na ľade. Výrazný herný vklad má aj Willy (Justin Williams – pozn.) a pridávajú sa tiež obrancovia. Musíme sa držať toho, aby sme všetci piati boli aktívni a tvorili hru. Toto je cesta k úspechu,“ vysvetlil Kopitar.

V stredu sa hráči Los Angeles predstavia na ľade veľkého rivala z Anaheimu. Oba tímy sa stretnú prvý raz od pamätnej semifinálovej bitky Západnej konferencie z vlaňajšej sezóny, keď Kings zdolali Ducks v siedmom zápase 6:2. Gáborík strelil v tejto sérii 6 gólov a pridal aj 4 asistencie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Gáborík #Los Angeles Kings #Anže Kopitar