Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Blackhawks mali hosťa. Bývalú trénerku Sloveniek

Bývalá trénerka slovenských basketbalistiek Dana "Pokey" Chatmanová bola v rámci sobotňajšieho stretnutia proti Nashvillu hosťom klubu zámorskej hokejovej NHL Chicago Blackhawks.

20.10.2014 08:30
Pokey Chatmanová Foto:
Pokey Chatmanová.
debata

Štyridsaťpäťročná americká odborníčka vedie vo „veternom meste“ družstvo Sky v zámorskej ženskej súťaži WNBA, s ktorým tento rok postúpila do finále ligy.

Pokey si priamo na ľade vyskúšala svoje hokejové schopnosti strelou od polovice klziska do zakrytej bránky s troma otvormi – a na veľkú radosť prítomných aj samej seba skórovala. Na pamiatku si nechala puk, od vedenia klubu dostala dres s vlastným menom a číslom desať na chrbte. „Veľká vďaka organizácii Blackhawks za úžasné chvíle počas minulého večera!“ napísala rodáčka z louisianského mesta Ama na Facebooku, pripojila foto aj videodokumentáciu. „Pekná strela! Čo na ňu povedal Marián Hossa?“ reagovala na Chatmanovej zásah slovenská trénerka Natália Hejková, ktorá s ňou spolupracovala v minulosti v ruskom klube Spartak Moskovská oblasť.

Pokey Chatmanová v rokoch 2008 – 2010 viedla slovenskú reprezentáciu a dvakrát s ňou postúpila na majstrovstvá Európy – do Lotyšska 2009 (8. miesto) aj Poľska 2011, kde ju však už nekoučovala.

debata chyba
Viac na túto tému: #Chicago Blackhawks #Pokey Chatmanová