Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Halák môže v Pittsburghu vyrovnať svoje maximum

Jaroslav Halák, slovenský brankár v tíme New York Islanders, zažíva skvelý úvod sezóny. V troch odchytaných zápasoch si pripísal tri víťazstvá.

17.10.2014 16:12
Kyle Okposo, Jaroslav Halák Foto: ,
Jaroslavovi Halákovi gratuluje k vynikajúcemu výkonu spoluhráč Kyle Okposo.
debata

V premiére za Islanders dopomohol k výhre 5:3 nad Carolinou. V newyorskom derby bol pri triumfe 6:3 nad Rangers a do tretice sa tešil po samostatných nájazdoch, keď jeho tím zdolal San Jose 4:3. Zneškodnil dvadsať striel a v rozhodujúcom nájazde zlikvidoval pokus Joa Thorntona.

Do Islanders prišiel dvadsaťdeväťročný Bratislavčan pred sezónou.z Washin­gtonu Capitals. Výraznou mierou sa podieľa na výbornom štarte „ostrovanov“, ktorí vyhrali prvé štyri stretnutia po trinástich rokoch. V klubovej histórii sa im podobný kúsok podaril tretíkrát.

„Máme zrelší tím. Všetko je o zodpovednosti. Začína sa to jednotlivcom, potom spoluhráčmi a končí trénerským štábom. Páči sa mi náš súčasný prejav, ktorý je podporený kvalitným gólmanom,“ povedal zámorským médiám tréner Jack Capuano.

Na úspešné začiatky sezón v NHL je Halák zvyknutý. Po tom, ako ho vedenie Montrealu vo februári 2007 povolalo z farmárskeho tímu Hamilton Bulldogs, zvíťazil v prvých troch dueloch. Vo svojej premiére v profilige sa v drese Canadiens tešil z víťazstva 3:2 nad Columbusom.

Rovnakú štatistiku troch úvodných víťazstiev si pripísal aj v predminulom ročníku v St. Louis. Zatiaľ najlepší štart do súťaže zaznamenal vlani, keď s Blues ovládol prvé štyri stretnutia sezóny. Svoj osobný rekord môže v nedeľu v noci vyrovnať na ľade Pittsburghu. V prípade víťazstva utvorí Islanders nový klubový rekord.

Výborný začiatok sezóny mal Halák v sezóne 2010/2011, keď so St. Louis z desiatich duelov zvíťazil v ôsmich. Vlani si v úvodných dvanástich súbojoch pripísal deväť triumfov. Najviac zápasov bez inkasovaného gólu zaznamenal v ročníkoch 2010/2011 a 2011/2012. V oboch prípadoch si udržal sedemkrát čisté konto.

Počas deväťročného pôsobenia v zámorskej súťaži zažil slovenský brankár vo svojom prvom zápase sezóny len dve prehry – v roku 2009 nestačil Montreal na Calgary (3:4) a o dva roky prehral St. Louis s Nashvillom 2:4.

Zaujímavou štatistikou sa môže pochváliť aj vo svojich debutoch. Okrem spomenutej víťaznej premiéry s Canadiens a tohtoročnej s Islanders sa z úspešného debutu v novom tíme tešil aj v sezóne 2010/2011 so St. Louis Blues nad Philadelphiou 2:1 po predĺžení a vlani vo Washingtone pri triumfe 3:2 nad Phoenixom.

V najbližších zápasoch by mal odchovanec ružinovského hokeja nastúpiť po boku slovenského spoluhráča Ľubomíra Višňovského, ktorý zatiaľ nezasiahol do bojov pre zranenie chrbta. V poslednom týždni však korčuľoval a nemal väčšie problémy.

„Nikdy doteraz som nehral v žiadnom zámorskom kolektíve so Slovákom. O to viac som rád, že to bude práve Ľubomír Višňovský,“ povedal Halák po podpísaní štvorročnej zmluvy na 18 miliónov dolárov s tímom z Long Islandu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák #New York Islanders