Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Daňo bojuje o miesto v zostave Columbusu: Caroline dal dva góly!

Slovenský hokejista Marko Daňo strelil dva góly Columbusu pri výhre 6:3 nad Carolinou v stredajšom prípravnom zápase pred začiatkom novej sezóny NHL.

02.10.2014 07:01 , aktualizované: 11:43
Columbus Blue Jackets, radosť Foto: ,
Radosť hokejistov Columbusu v prípravnom dueli proti Caroline.
debata

Daňo naďalej bojuje o miesto v zostave Blue Jackets. Po stretnutí vyhlásili trenčianskeho odchovanca za jeho druhú hviezdu. Prvou bol Matt Calvert, ktorý ku dvom gólom pridal aj asistenciu. Daňo sa najskôr presadil v 41. sekunde tretej tretiny strelou zápästím, ktorou upravoval na 3:2. Následne v poslednej minúte trafil presne do prázdnej bránky Caroliny, v zostave ktorej absentoval Andrej Sekera. Daňo odohral v stredu 15 minút, na jeho konto pribudli aj dva plusové body. Columbus zo siedmich tohtoročných prípravných stretnutí vyhral šesť.

„Sú to skvelé pocity, že som strelil prvé góly v príprave. Navyše, dosiahol som ich v domácom prostredí, čo je potešujúce,“ povedal v klubovej televízii po stretnutí Daňo.

Devätnásťročný hokejista, ktorý môže hrať na krídle i v strede útoku, by mal podľa predpovedí začať sezónu v AHL v tíme Springfield Falcons. Keďže v Blue Jackets nezačnú ročník Nathan Horton, Boone Jenner a ani Ryan Johansen, otvára sa cesta do prvého mužstva pre ďalších hráčov vrátane Daňa.

Trenčiansky odchovanec odohral zatiaľ za Blue Jackets štyri prípravné stretnutia, v ktorých strelil dva góly a na ďalšie dva prihral. Rodák z rakúskeho Eisenstadtu sa proti Caroline predstavil vo formácii so skúsenými Arťomom Anisimovom a Scottom Hartnellom. „V každom zápase je to pre mňa ľahšie, so spoluhráčmi si lepšie rozumieme na ľade, zohrávame sa. Pri mojom prvom góle som jednoducho len zavrel oči a vystrelil čo najsilnejšie,“ hovorí Daňo.

Asistenciou sa na výhre Edmontonu 3:2 nad Arizonou podieľal obranca Martin Marinčin. Košičan strávil na ľade takmer 21 minút, mal aj dva plusové body a tri strelecké pokusy.

Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo sa nepresadili v drese Detroitu, ktorý prehral s Pittsburghom 0:2. Obaja Slováci ohrozili Marca-Andreho Fleuryho dvakrát. Gólman Penguins zlikvidoval celkovo 25 striel hráčov Red Wings. V Joe Louis Arene odohral prvý prípravný duel v tejto sezóne kapitán Penguins Sidney Crosby. Na ľade strávil 18:47 min a na bránku domácich vyslal sedem striel. „Postupne som sa cítil na ľade lepšie a lepšie,“ priznal po prvom stretnutí od 13. mája podľa klubového webu Crosby.

Montreal priviedol k výhre 3:1 nad Chicagom Carey Price. Jednotka Canadiens mala 31 úspešných zákrokov. Do dresu Montrealu sa tentoraz neobliekol Peter Budaj, na strane Chicaga nehral Marián Hossa.

Výsledky prípravných stretnutí NHL:
Buffalo – Washington 6:1 (3:0, 2:0, 1:1)
Columbus – Carolina 6:3 (1:0, 1:2, 4:1) – Marko Daňo (Columbus) 2+0, +2, 3 strely, 15:05 min
Detroit – Pittsburgh 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) – Tomáš Tatar 0+0, 2 strely, 14:13 min, Tomáš Jurčo (obaja Detroit) 0+0 2 strely, 16:30 min
Chicago – Montreal 1:3 (0:0, 0:0, 1:3)
Edmonton – Arizona 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) – Martin Marinčin (Edmonton) 0+1, +2, 3 strely, 20:48 min

debata chyba
Viac na túto tému: #Marko Daňo #Columbus Blue Jackets