Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hoci sa Fín Kontiola zriekol 20 miliónov rubľov, putuje na farmu

Ani vykúpenie zo zmluvy v Čeľabinsku a zrieknutie sa 20 miliónov ruských rubľov (približne 400-tisíc eur) nepomohlo fínskemu hokejistovi Petrimu Kontiolovi získať stabilné miesto v NHL.

30.09.2014 09:55
Petri Kontiola, Mark Scheifele Foto: ,
Petri Kontiola v súboji s Kanaďanom Markom Scheifeleom.
debata

Dvadsaťdeväťročný útočník podpísal v júli zmluvu na 1,1 milióna dolárov s Torontom. Center, ktorý v NHL hral v ročníku 2007/2008 za Chicago, však nepresvedčil v kempe Maple Leafs a v pondelok putoval na farmu do tímu Toronto Marlies z AHL.

Kontiola má v Marlies šancu zabojovať o návrat do NHL, cesta však bude tŕnistejšia, ako predpokladal. Bronzový medailista zo ZOH 2014 v Soči putoval do AHL spolu s ďalšími troma hráčmi.

Kontiola chcel od konca minulej sezóny skúsiť šťastie v zámorskej NHL. Šikovný stredný útočník v Čeľabinsku strávil predchádzajúce tri súťažné ročníky.

„Stoja za tým rodinné dôvody a možno posledná šanca zahrať si v zámorskej NHL,“ citoval oficiálny web klubu Traktor Čeľabinsk fínskeho hokejistu. „V októbri budem mať 30 rokov a cítim, že ďalšia príležitosť zahrať si v zámorskej profilige by už nemusela prísť,“ pokračoval Petri Kontiola.

debata chyba
Viac na túto tému: #AHL #Toronto Maple Leafs #Petri Kontiola