Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mám prehľad o spoluhráčoch. Budem kvalitný tvorca hry, tvrdí Daňo

Slovenský hokejový útočník Marko Daňo stále bojuje v klube zámorskej NHL Columbus Blue Jackets o miesto v prvom tíme pred štartom novej sezóny v kanadsko-americkej profilige.

29.09.2014 14:42
Marko Daňo, hokej, príchod Foto: ,
Marko Daňo.
debata

Devätnásťročný rodák z rakúskeho Eisenstadtu by si rád vybojoval pozíciu v NHL hneď od začiatku a pripísal si premiérové štarty v tejto prestížnej súťaži. Daňo po pôsobení v mužstve Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Slovan Bratislava odišiel do zámoria v polovici marca a skúsenosti s novým herným štýlom naberal vo farmárskej AHL v mužstve Springfield Falcons.

„NHL je iná súťaž ako KHL. Rozdielna je veľkosť hracej plochy, ľad je omnoho menší a všetko sa deje oveľa rýchlejšie. V tomto sa musím prispôsobovať asi najviac,“ cituje Fox Sports Ohio mladého hokejistu, ktorého si Blue Jackets vybrali v minuloročnom drafte nováčikov v 1. kole z 27. miesta. „Po príchode do zámoria musel zmeniť životosprávu a po absolvovaní patričného programu trochu schudol a nabral svalovú hmotu,“ prezradil o slovenskom mladíkovi generálny manažér klubu Jarmo Kekalainen.

Marko Daňo verí, že táto zmena mu pomôže a stane sa z neho hokejista zaujímavý pre zámorskú súťaž, užitočný v útoku aj v obrane. „Dokážem vybojovať a podržať puk. Aj keď nie som vysoký, mám silné nohy a to mi pomáha. Mám prehľad o spoluhráčoch. Myslím si, že budem kvalitný tvorca hry,“ poznamenal slovenský mladík.

Daňov kouč počas turnaja mladíkov v Traverse City či na farme v Springfielde Jared Bednar ocenil pokrok odchovanca trenčianskeho hokeja v zámorí a dodal: „Je to tichý chlapec, za neho hovorí jeho prejav na ľade.“

Ani v prípravných dueloch seniorského mužstva Columbusu pred novým ročníkom sa Slovák nestratil, v dvoch stretnutiach si pripísal dve asistencie a dostal šancu aj v špeciálnych formáciách. „Veľa skúseností v danej oblasti som nazbieral už v národných výberoch na svetových šampionátoch – juniorskom aj seniorskom. V Bratislave som síce veľa nehrával, no po príchode do Springfieldu som dostal šancu. Teraz sa snažím čo najrýchlejšie prispôsobiť a zlepšiť v rôznych herných činnostiach. Veľmi rýchlo sa od spoluhráčov učím o fungovaní celej organizácie,“ opisuje svoj pohľad Marko Daňo a na jeho adresu pridal pár ďalších slov aj manažér Kekalainen: „Predsezónne obdobie mu zatiaľ vychádza. Ukázal presne to, čo od mladého hráča očakávame. Je dobrou nádejou pre náš klub.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Marko Daňo #Columbus Blue Jackets