Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stabilné výkony Gáboríka v LA kľúčom k obhajobe pohára

Stabilita výkonnosti slovenského hokejového útočníka Mariána Gáboríka v tíme Los Angeles Kings počas celej sezóny 2014/2015 bude jedným z dvoch hlavných faktorov prípadnej obhajoby Stanleyho pohára kalifornským mužstvom.

26.09.2014 14:57
Marián Gáborík Foto: ,
Marián Gáborík.
debata

Ak podľa oficiálneho portálu zámorskej NHL Gáborík dokáže počas celých deviatich mesiacov pozitívne vplývať na hru „kráľov“ smerom dopredu, budú Kings o veľký krok bližšie k trofeji. Tím z LA v základnej časti profiligy v ročníku 2013/2014 mal priemer 2,42 streleného gólu na zápas, v play-off s výborným Gáboríkom až 3,38 presného zásahu na duel s „odmenou“ v podobe Stanleyho pohára. „Práve jeho strelecké schopnosti potrebujeme. Ak si udrží výkonnosť, bude to skvelé,“ povedal iný útočník Kings Anže Kopitar.

Druhou dôležitou a nedeliteľnou súčasťou bude zdravotný stav brankára Jonathana Quicka. Ten sa zotavuje z bližšie nešpecifikovaného zranenia zápästia. „Stále nie som stopercentne v poriadku. Pracujem na tom, uberá sa to správnym smerom,“ poznamenal Quick. Tretím kľúčom k úspechu je nezanedbať začiatok základnej časti a od začiatku neohrozene kráčať za miestenkou do play-off. „V predchádzajúcej sezóne to bolo trochu iné, po výluke sa opäť hrala kompletná sezóna. Ak nezaspíme v úvode, v ďalší týždňoch sa nám bude hrať ľahšie,“ myslí si kapitán mužstva Dustin Brown.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Gáborík #Los Angeles Kings