Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Končí mu zmluva a mal by zabrať. Florida sa spolieha na Kopeckého

Hokejisti Floridy majú za sebou slabučkú sezónu v NHL a to isté platí aj o slovensko-českej dvojici útočníkov v drese Panthers Tomášovi Kopeckom a Tomášovi Fleischmanovi.

23.09.2014 21:26
Tomáš Kopecký Foto: ,
Tomáš Kopecký sa pripravuje na Floride.
debata

Na prahu nového súťažného ročníka obaja zhodne tvrdia, že vlaňajšie strelecké suchoty a celkové 29. miesto tímu z tridsiatky účastníkov už dávno hodili za hlavu a tešia sa na novú výzvu.

„Na sezónu som sa začal pripravovať už v apríli,“ cituje Kopeckého server denníka Miami Herald. Slovenský reprezentant strelil v uplynulom ročníku NHL 4 góly a pridal k tomu 8 asistencií. Odohral iba 49 z 82 zápasov základnej časti, keďže záver sezóny vynechal pre následky otrasu mozgu, ktorý sa mu prihodil počas zimných olympijských hier v Soči.

„Každý, kto sledoval naše výkony v uplynulom ročníku, vie, že to už nechceme zopakovať. Ja osobne som si to vzal k srdcu. Momentálne som zdravý a do tréningového kempu som sa snažil prísť v čo najlepšej forme. Teším sa na tento nový ročník, som nadmieru vzrušený, z toho, čo príde,“ cituje Kopeckého server denníka Miami Herald.

„Už som na všetko zlé zabudol. Keď vám nejde hra, ani celému tímu, je to potom trápenie. O minulej sezóne sa však už naozaj nemá význam baviť, lebo na tom už nič nezmením. Sústredím sa už len na to, čo príde,“ pripomenul Tomáš Fleischmann počas tréningového kempu Panthers v Coral Springs. Vlani rozvlnil sieť súperových brankárov len osemkrát, bola to jeho najslabšia produkcia od roku 2007, keď vstúpil do NHL v drese Washingtonu.

Generálny manažér Floridy Dale Tallon si pred novou sezónou nemálo sľubuje práve od dvojice Kopecký – Fleischmann. Obaja spoločne so Scottiem Upshallom majú pred sebou posledný rok svojich súčasných kontraktov s klubom a to by mohlo pozitívne ovplyvniť ich produktivitu.

„Je to nová šanca aj pre týchto hráčov pod novým trénerským tímom. Sklamania si vlani užili viac než dosť. Teraz sa celý tím musí odraziť k lepším výsledkom,“ povedal nový tréner Gerard Gallant, ktorý sa ujal kormidla na Floride 21. júna 2014. „Mal som dobrú prípravu v lete. Nemám už žiadne symptómy otrasu mozgu a som pripravený,“ doplnil Kopecký pre Miami Herald.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Kopecký #Florida Panthers