Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halák o post jednotky zabojuje s Kanaďanom Johnsonom

Slovenský brankár Jaroslav Halák sa už nevie dočkať premiérovej sezóny vo farbách hokejových New York Islanders, s ktorými začiatkom leta podpísal kontrakt na štyri roky za 18 miliónov dolárov.

13.09.2014 11:53
Jaroslav Halák Foto: ,
Jaroslav Halák.
debata

V novom klube bude pred ním v obrane operovať krajan Ľubomír Višňovský. „Teším sa na tréningový kemp aj ostrý štart ročníka. Máme mladý tím, ktorý má potenciál zlepšovať sa. Som šťastný a plný očakávania, že som sa stal jeho súčasťou, že klub o mňa prejavil záujem a vybral si ma,“ povedal v klubovej televízii „ostrovanov“ 29-ročný gólman, ktorý bude o post jednotky medzi žrďami bojovať s Kanaďanom Chadom Johnsonom mladším o jeden rok.

„Vždy je dobré mať dvoch kvalitných gólmanov, ktorí medzi sebou súťažia. Ťahajú sa počas tréningov aj v zápasoch. Chytať bude lepší. Za seba môžem povedať, že odvediem maximum,“ doplnil bratislavský rodák, ktorý zažil búrlivý záver uplynulej sezóny. St. Louis ho vymenilo do Buffala, kde však neodchytal ani jeden zápas a zakrátko putoval na koniec ročníka do Washingtonu. Islanders s ním uzavreli kontrakt len tri týždne po tom, čo naňho získali práva z hlavného mesta.

Halák debutoval v NHL vo farbách Montrealu 18. februára 2007, súčasťou organizácie Canadiens bol do leta 2010. Potom s ním podpísali kontrakt St. Louis Blues. V profilige nastúpil na 272 zápasov v základnej časti, 144 z nich bolo víťazných.

Odchovanec Ružinova má priemer 2,38 inkasovaného gólu pri 91,8-percentnej úspešnosti zákrokov. Celkovo odchytal 15 550 minút. V play-off zasiahol do 23 duelov (10 víťazstiev). Slovensko reprezentoval na ZOH vo Vancouveri 2010 aj Soči 2014.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubomír Višňovský #Jaroslav Halák #New York Islanders