Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tkachuk kvituje Halákov odchod. Spravil by to isté

Ak osud hokejových St. Louis Blues nie je niekomu ľahostajný, rozhodne to je Keith Tkachuk, ktorý v klube prežil počas hráčskej kariéry deväť úspešných sezón.

23.08.2014 08:50
Keith Tkachuk Foto:
Keith Tkachuk.
debata

Jeden z najlepších útočníkov v americkej histórii v rámci prestavby kolektívu kvituje minulosezónnu výmenu slovenského brankára Jaroslava Haláka do Buffala.

„Spravil by som to isté. V minulom ročníku bolo okolo neho priveľa otáznikov, takže klub sa rozhodol konať. Nefungovalo to, ale zároveň netvrdím, že všetka vina spadá na jeho plecia. Tím občas proste potrebuje zmenu,“ uviedol v rozhovore pre ESPN bývalý vynikajúci silový krídelník, ktorého elitný útok v St. Louis s centrom Dougom Weightom a Billom Guerinom na opačnom krídle bol svojho času postrachom ligových brankárov.

Tkachukovi sa pozdáva súčasná dvojica gólmanov Brian Elliott, Jake Allen v tíme jeho srdca. „Je to ideálne. Na tréningoch budú ťahať jeden druhého. Elliottova pracovná morálka bude mať na Allena skvelý vplyv. A kto z nich bude vo forme, pôjde do bránky,“ poznamenala 42-ročná legenda.

Ako je známe, Blues získali za Haláka koncom februára z Buffala skúseného Ryana Millera, ale ten napokon nebol očakávanou oporou a klub s ním po sezóne nepredĺžil kontrakt. Slovenský gólman odvtedy ešte dvakrát zmenil zamestnávateľa, záver ročníka dochytal vo Washingtone a potom podpísal zmluvu na štyri roky s tímom New York Islanders. Miller bude pokračovať v kariére vo Vancouveri.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák #Keith Tkachuk