Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrivík: Nechcem, aby bola moja snaha márna

Momentálne si užíva voľný týždeň. V pondelok a utorok ho čaká tréning na ľade s hokejistami Žiliny a v stredu naberie smer Amerika. V New Yorku sa bude pripravovať na budúcu sezónu, v ktorej chce konečne okúsiť NHL.

14.08.2014 07:00
Marek Hrivík Foto: ,
Dvadsaťdvaročný slovenský reprezentačný útočník Marek Hrivík.
debata

„Po príprave na suchu som si doprial trošku voľna. Telo dostalo poriadne zabrať a potrebuje si oddýchnuť. Zároveň si chcem užiť posledné dni doma pred odletom,“ vysvetľuje dvadsaťdvaročný slovenský reprezentačný útočník Marek Hrivík.

Prečo odlietate do zámoria tak skoro?
Rovnaké to bolo aj vlani. V New Yorku mám možnosť ísť na ľad s viacerými hráčmi NHL a porovnávať sa s nimi, kto je ako pripravený na sezónu. Podmienky tam sú predsa len trochu lepšie, ako u nás. Navyše, Žilinčania začnú skúšať v rámci tréningu presilovky, oslabenia a ostatné herné činnosti a už by to nebolo pre mňa to pravé.

Budú s vami na ľade aj niektorí lídri Rangers?
Uvidíme. Vlani s nami chodili na ľad Brad Richards či Ryan McDonagh a bolo nás pätnásť alebo šestnásť. Pracovali sme pod dohľadom klubového kondičného trénera. Ráno pôjdeme na ľad, potom do posilňovne a zvyšok dňa mám voľno.

Ako ste spokojný s doterajším priebehom letnej prípravy?
Bola lepšia než vlani. Zaujímavejšia. Roman Švantner mi vypracoval tréningový plán a trénoval som s Jurajom Moravčíkom v Banskej Bystrici. Skúšali sme náročnejšie tréningy, spestrili ich o vzpieranie a iné veci, ktoré som predtým nerobil. Dúfam, že sa to prejaví na mojej pripravenosti. Vyskúšal som si aj boxerské tréningy s Vladom Moravčíkom. Tiež je to zaujímavé spestrenie prípravy, iný a veľmi náročný druh tréningu.

Kde ste sa vybrali na dovolenku?
Pred mesiacom sme boli s priateľkou na Sardínii. Lehátko, slnečník a absolútny oddych. Nejaké voľno si ešte spravím aj v New Yorku, keďže som zistil, že kemp nám začína až 18. septembra. Takže na nejaké tri-štyri dni si ešte doprajem oddych.

Od niektorých mladších hráčov vyžadujú v zámorí, aby pribrali a zosilneli. Mali na vás v Rangers takúto požiadavku?
Nie, ale pribrať som chcel ja sám. Aj sa mi to podarilo, dal som hore štyri kilá. Dúfam, že budem silnejší a prejaví sa to na ľade. Mal som viac-menej hmotnosť ako v juniorke a v seniorskom hokeji treba byť predsa len silnejší.

Aký cieľ si dávate pre budúci ročník?
Odohrať nejaké zápasy v NHL. Bude to už moja tretia sezóna medzi mužmi, tak chcem, aby nebolo moje snaženie márne. Po sezóne mi končí zmluva. Hokej v zámorí je najmä biznis a konkurencia veľká, ale závisí to najmä odo mňa, či si zaslúžim pozvánku do prvého tímu.

Vlani vás poslali na farmu do Hartfordu až pri záverečnom okresávaní kádra pred štartom NHL. Bolo to pre vás veľké sklamanie?
Ani nie. Skôr ma mrzelo, že sa mi nepodarilo vrátiť sa späť aspoň na pár zápasov. No Rangers mali šťastie, vyhýbali sa im zranenia, a tak hore nevolali nikoho.

Sledovali ste všetky finálové zápasy proti Los Angeles?
Nesledoval som žiaden (smiech). Nie som typ, ktorý by dokázal vstať uprostred noci a pozerať hokej. Výsledky som si však so záujmom pozrel hneď ráno.

Boli ste v kontakte s niekým z tímu?
S chalanmi z prvého tímu nie, hoci dvaja so mnou predtým hrávali na farme. Skôr som si písal s chlapcami, ktorých zavolali spolu so mnou počas play off trénovať s prvým tímom. Mne to vyšlo skvele. Klub ma uvoľnil na svetový šampionát, po ňom sa mi skončila sezóna a mohol som absolvovať kvalitnú a dlhú letnú prípravu. Ostatní neboli príliš nadšení, že tam museli byť až do konca play off, keď vedeli, že šancu aj tak nedostanú.

Čo pre vás znamenala účasť na MS?
Vždy som sníval o tom, že budem reprezentovať Slovensko aj medzi mužmi. Teraz som bol prvý raz na seniorskom šampionáte. Šanca od realizačného tímu ma veľmi potešila. Keby sme postúpili do štvrťfinále, bolo by to úplne super.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hrivík #New York Rangers