Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára i Crosby sa oblievali ľadovou vodou v rámci charitatívneho projektu

Viaceré hviezdy hokejovej NHL vrátane Sidneyho Crosbyho či Zdena Cháru sa už postavili pred kameru, vyliali na seba vedro ľadovej vody a potom vyzvali ďalších kolegov, aby urobili to isté.

11.08.2014 11:28
debata

Hokejisti sa pripojili k populárnej vedrovej výzve Ice Bucket Challenge. Robia to s cieľom pomôcť pacientom s amyotrofickou laterálnou sklerózou (ALS) a upozorniť na problematiku. Akciu odštartoval Peter Frates s manželkou Juliou.

Bývalému bejzbalistovi diagnostikovali ochorenie nervového systému v roku 2012. Ako prví sa do akcie zapojili hráči bejzbalovej MLB a postupne sa začali pridávať hokejisti z NHL i ďalší športovci. Videá studenou vodou obliatych ľudí sa potom objavujú na sociálnych sieťach, vďaka ktorým aktivita rýchlo získala popularitu. Organizujú sa už aj hromadné obliatia, neďaleko Bostonu sa takto stretlo okolo dvesto ľudí.

Zdeno Chára

Princíp Ice Bucket Challenge je jednoduchý. Niekto z priateľov vyzve osobu, aby si vyliala studenú vodu na hlavu alebo venovala 100 dolárov na charitatívne projekty organizácie na podporu liečby ALS. Podľa jej prezidentky Barbary Newhousovej sa na účtoch objavilo počas prvého augustového týždňa 168-tisíc dolárov, čo je poriadny skok oproti 14-tisícom z porovnateľného obdobia pred rokom.

Zdeno Chára akceptoval výzvu do Ice Bucket Challenge od útočníka Patricea Bergerona. Kapitán Bruins následne oslovil na podporu projektu Davida Krejčího, Dennisa Seidenberga a Dougieho Hamiltona. Studenú vodu si už na seba vyliali aj Sidney Crosby, Brad Marchand či Tyler Seguin.

Sidney Crosby
debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Sidney Crosby #Ice Bucket Challenge