Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Klub NHL podpísal zmluvu s prvým Austrálčanom

Útočník Nathan Walker podpísal kontrakt s klubom Washington Capitals a môže sa stať prvým austrálskym hokejistom v hokejovej NHL.

26.07.2014 17:28
NHL, logo Foto:
NHL, logo
debata

Dvadsaťročného hráča, ktorý hokejovo rástol vo Vítkoviciach, draftovali „Caps“ pred mesiacom z 89. miesta a v piatok s ním podpísali štandardnú trojročnú nováčikovskú zmluvu.

Rodák z britského Cardiffu začal s hokejom v Sydney, ako 13-ročný sa vybral do Európy, aby mal väčšiu šancu výkonnostne sa rozvíjať. Vo Vítkoviciach sa postupne prepracoval do prvého mužstva, za ktoré nastúpil v 20 stretnutiach. „Hrať v Česku bolo pre mňa veľmi dôležité, tam som hokejovo vyrástol,“ priznal pre NHL.com Walker.

Austrálčan vlani trénoval s hráčmi Washingtonu v letnom kempe a v ostatnej sezóne nastupoval za Hershey v AHL, kde v 43 stretnutiach strelil päť gólov a pridal šesť asistencií. Dvadsaťročný ľavý krídelník veril, že si ho vyberie niektorý z klubov už v predchádzajúcich rokoch. „Je to šialené, nemám slov. Chcel by som poďakovať všetkým za podporu a milé slová. Veľa to pre mňa znamená,“ napísal ešte krátko po drafte na Twitteri Walker, ktorému patrí aj európsky primát. Keď nastúpil v českej extralige za Vítkovice, stal sa prvým Austrálčanom so štartom v niektorej z najvyšších hokejových súťaží na starom kontinente.

debata chyba
Viac na túto tému: #Washington Capitals #Nathan Walker