Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Meszároš podpísal zmluvu k Niagarským vodopádom v Turecku

Buffalo Sabres je po Ottawe, Tampe Bay, Philadelphii a Bostone pre slovenského hokejistu Andreja Meszároša piatym klubom, v ktorom bude pôsobiť v zámorskej NHL. S vedením šablí sa dohodol na ročnom kontrakte na 4,125 milióna dolárov.

03.07.2014 11:08
Andrej Meszároš Foto: ,
Nechýbal ani hokejista Philadelphie Andrej Meszárošš.
debata

"Nemal som veľmi na výber a veľa som nechcel špekulovať. Za posledné sezóny, ktoré mi príliš nevyšli, som nemohol vysoko vyskakovať. S mojimi agentmi sme sa zhodli, že bude pre mňa najlepšie podpísať ročnú zmluvu. Predsa, rok predtým som bol zranený, teraz som zase väčšiu časť ročníka presedel na tribúne. Aj z tohto pohľadu som sa chcel dostať do mužstva, v ktorom by som hrával veľa. To mi Sabres ponúkajú a ja viem, že môžem opäť ukázať, ako viem hrať hokej. Rozhodol som sa takto,“ vysvetlil na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja Andrej Meszároš.

Dvadsaťosemročný obranca momentálne dovolenkuje v Turecku. Kontrakt preto podpisoval v tejto krajine. „Je to taká aktívna dovolenka, čo znamená, že popri oddychu tu už aj trénujem. Zmluvu mi poslali mailom, vytlačil som si ju, podpísal a poslal späť faxom,“ vysvetlil procedúru pre Nový čas Meszároš.

Buffalo sa nachádza neďaleko Niagarských vodopádov, mesto doteraz poznal len z ciest na zápasy Sabres. Informácie o klube i možnostiach v Buffale mu poskytne Andrej Sekera, ktorý v Sabres dlhé roky hrával.

„Na to, či sú tam Niagarské vodopády, alebo nie, som sa nepozeral. Chcel som ísť hlavne do klubu, kde ma budú chcieť a kde budem veľa hrávať. Už som Andrejovi dokonca aj telefonoval, ale len krátko. Teraz v lete sa však stretávame často a tam to určite preberieme podrobnejšie,“ dodal pre Nový čas Meszároš.

Rodák z Považskej Bystrice hral naposledy za Boston, do ktorého prišiel v marci z Philadelphie. Predtým pôsobil aj v Ottawe. Celkovo má na svojom konte 585 duelov základnej časti NHL s bilanciou 56 gólov a 168 asistencií, v play-off pridal 50 štartov (4+13).

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Meszároš