Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jediný Slovák v drafte Pajpach vôbec netušil o záujme Colorada

Brankár Maximilián Pajpach prešiel ako jediný slovenský hokejista tohtoročným draftom do zámorskej NHL. V šiestom kole si ho zo 174. miesta vybralo Colorado Avalanche.

29.06.2014 15:58
debata

S draftom Pajpacha sa veľmi nerátalo, v prognózach sa spomínali iné mená. Napokon zachránil česť slovenského hokeja, keďže vo Philadelphii hrozilo zopakovanie draftov z rokov 2008 a 2012, keď si kluby NHL nevybrali ani jedného Slováka.

Osemnásťročný Pajpach chytal doteraz za Poprad a reprezentačné tímy do 18 a 20 rokov. Od novej sezóny 2014/2015 bude pôsobiť vo fínskom klube Tappare Tampere, kde bude nastupovať za juniorské mužstvo. Pajpach sa o drafte dozvedel doma.

„Keď mi volal agent a povedal mi, že som draftovaný, tak som bol veľmi, veľmi šťastný. Prejsť draftom úspešne, to je zatiaľ môj najväčší úspech v kariére. Draft som príliš nesledoval, keďže mám ešte povinnosti v škole, a tak som sa učil. Z času na čas som pozrel jedným očkom na priebeh draftu, takže bol som zhruba v obraze. Ako však pribúdali kolá a výbery, tak som stále viac a viac strácal nádej, že by som mohol byť draftovaný. Napokon to však vyšlo. Som veľmi šťastný a ten pocit sa ani nedá opísať. V prvom momente som si myslel, že odpadnem od radosti,“ povedal v rozhovore pre webový portál slovakprospects.com Pajpach.

O služby talentovaného brankára sa pred draftom zaujímali viaceré kluby, ale o Colorade ani on netušil. V Avalanche môže ísť v šľapajach ďalšieho Slováka Petra Budaja.

„Agent ma prekvapil, keď mi povedal, že s Coloradom už boli dlhšie v kontakte, posielali im informácie a videá o mne. Čiže agent komunikoval s Coloradom, ale ja som o tom nevedel. Bude nesmierne náročné nadviazať na Petra Budaja, pretože je to skvelý brankár, ktorý to dotiahol v hokeji veľmi ďaleko. Za seba však môžem povedať, že sa budem snažiť, vydám zo seba všetko a snáď sa dostaví aj nejaký úspech,“ doplnil pre Slovakprospects.com Maximilián Pajpach, ktorý pre operáciu zraneného kolena vynechal svetový šampionát do 18 rokov.

Napriek draftu zotrvá v Tappare Tampere, s ktorou podpísal nedávno zmluvu.

debata chyba
Viac na túto tému: #draft NHL #Maximilián Pajpach