Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík podpísal sedemročnú zmluvu s Los Angeles, je nadšený

Slovenský hokejový útočník Marián Gáborík podpísal zmluvu na sedem rokov s úradujúcim víťazom Stanleyho pohára Los Angeles Kings. V stredu o tom informoval generálny manažér kalifornského klubu Dean Lombardi.

25.06.2014 20:17 , aktualizované: 20:46
Marián Gáborík Foto: ,
Marián Gáborík.
debata

Tridsaťdvaročný krídelník z Trenčína so 14 gólmi ako najlepší strelec play-off 2013/2014 pomohol „kráľom“ k zisku spomenutej trofeje. Ich hráčom sa stal v marci tohto roka po výmene z Columbusu. Ak by sa s nimi nedohodol na novej zmluve, od 1. júla by bol voľným hráčom.

„Som nadšený, že budem nasledujúcich sedem rokov súčasťou skvelého tímu a organizácie LA Kings,“ uvádza sa na twitterovom konte @MGaborik10.

Gáboríka si ako trojku draftu 2000 (vtedajšou dvojkou bol Dany Heatley, jednotkou brankár Rick DiPietro, pozn.) vybrala Minnesota, kde osem sezón odvádzal kvalitné služby a klub potom opúšťal ako jeho najlepší strelec, nahrávač aj najproduktívnejší hráč. S krajanom a centrom Pavlom Demitrom a Američanom Brianom Rolstonom na pravom krídle tvorili u „divochov“ elitnú formáciu „The Big Line“. V ročníku 2006/2007 sa v kolektíve Wild sformovala čisto slovenská lajna známa „The Slovakian Trio“, kde ku Gáboríkovi a Demitrovi pribudol Branko Radivojevič.

V júli 2009 podpísal Gáborík kontrakt na 37,5 milióna dolárov s New York Rangers. „Jazdci“ ho v apríli 2013 vytrejdovali do Columbusu v rámci rozsiahlej výmeny. V marci tohto roka ho Blue Jackets poslali do Los Angeles. V NHL odohral skúsený krídelník dosiaľ 810 zápasov v základnej časti, v ktorých nastrieľal 347 gólov a pridal 357 asistencií (704 bodov). V play-off má po 80 súbojoch bilanciu 32+25.

„Gabbymu“, ako slovenského hokejistu v zámorí prezývajú, chýba aj kolektívny úspech v reprezentácii SR, hoci dlhé roky v nej tvoril elitné útočné komando s Mariánom Hossom a Pavlom Demitrom. Gáborík reprezentoval Slovensko na zimných olympijských hrách v Turíne 2006 a Vancouveri 2010.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Gáborík #Los Angeles Kings