Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík dvakrát skóroval a LA sú stále v hre, Boston vyhral v Detroite

Hokejistov Bostonu Bruins delí už iba jedna výhra od postupu do druhého kola play-off o Stanleyho pohár.

25.04.2014 07:04 , aktualizované: 11:19
Boston Bruins, radosť, Jarome Iginla, Zdeno Chára Foto: ,
Hráči Bostonu, vrátane Zdena Cháru (úplne vpravo) oslavujú víťazný gól Jaroma Iginlu v predĺžení.
debata

Vo štvrťfinále Východnej konferencie vyhrali Bruins vo štvrtok na ľade Detroitu 3:2 po predĺžení a v sérii na štyri víťazstvá vedú 3:1. Red Wings viedli v polovici zápasu o dva góly, potom však už dokázali skórovať len hostia. O víťazstve Bostonu rozhodol v 74. min Jarome Iginla.

Kapitán Bruins Zdeno Chára odohral takmer 30 minút a päťkrát ohrozil bránku. V domácom drese vyslal na Tuukku Raska osem striel počas necelých 15 minút na ľade Tomáš Tatar a bol najaktívnejším v zápase. Do zostáv tímov sa nedostali Tomáš Jurčo a Andrej Meszároš.

„Chvíľami z toho síce boleli oči, ale napokon sme sa dokázali vzchopiť a uhrali sme to. Ukazuje to náš charakter. Aj keď sa dostaneme do mínusu, vieme zmazať manko,“ povedal brankár Bostonu Tuukka Rask, ktorý pochytal 35 striel.

Videosumár zápasu Detroit - Boston

Minnesote sa podarilo po výhre 2:1 vyrovnať stav série s Coloradom na 2:2. Wild hrali ofenzívne a dostali Avalanche pod tlak. Hostia ohrozili domácu bránku len dvanásťkrát. V tejto sérii vyhrali zatiaľ zápasy iba domáce tímy.

Videosumár zápasu Minnesota - Colorado

Marián Gáborík bol hlavným ťahúňom ofenzívy Los Angeles v snahe odvrátiť postup San Jose. Kingsvyhrali 6:3, odchovanec trenčianskeho hokeja otváral v 5. min strelou zápästím skóre a potom v úvode tretej časti hry svojim tretím zásahom v play off upravoval na priebežných 5:2. Kings znížili stav série na 1:3 na zápasy a Gáboríka vyhlásili za druhú hviezdu duelu.

Videosumár zo zápasu Los Angeles - San Jose.

„Žijeme,“ vypichol to najpodstatnejšie 32-ročný Trenčan, pre ktorého to boli v tohtoročnom play-off presné zásahy s poradovými číslami dva a tri. „Úpravy v zostave nás trochu nakopli. Naša lajna sa postarala o nejaké góly,“ uviedol podľa Los Angeles Times slovenský útočník, ktorého kolega z formácie na opačnom krídle Justin Williams sa takisto presadil dvakrát a bol prvou hviezdou súboja. Pod víťazstvo sa výrazne podpísal aj ďalší líder tímu Dustin Brown (1+1). „‚Brownie‘ je kapitán a jeho prínos z hľadiska nasadenia je neoceniteľný. Skutočne sme hrali veľmi dobre, takže len to teraz preniesť do ďalšieho zápasu,“ pridal Gáborík.

„Isteže nás teší toto víťazstvo, ale uvedomujeme si, že máme pred sebou ešte dlhú cestu. V San Jose sa pokúsime urobiť ďalší krok, hoci to bude nesmierne náročné,“ hodnotil dvojgólový Justin Williams, prvá hviezda zápasu.

Sumáre štvrtkových stretnutí 1. kola play off o Stanleyho pohár v zámorskej NHL:

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Minnesota – Colorado 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) – stav série: 2:2
Góly: 4. Spurgeon (Parise, Mikael Granlund), 33. Coyle (Pominville) – 34. R. O'Reilly (J. McGinn)

Los Angeles – San Jose 6:3 (1:1, 3:1, 2:1) – stav série: 1:3
Góly: 5. GÁBORÍK (D. Brown, Vojnov), 24. Justin Williams (M. Richards, Muzzin), 37. Justin Williams (W. Mitchell, Stoll), 40. Toffoli (Martinez, J. Carter), 41. GÁBORÍK (Kopitar), 59. D. Brown (Toffoli) – 20. Sheppard (Hannan, Hertl), 29. Nieto (Marleau), 52. Pavelski (Marleau. Boyle)
Marián Gáborík (LA) strelil dva góly, mal tri strely, odohral 13:41 min

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Detroit – Boston 2:3 po predĺžení (1:0, 1:1, 0:1 – 0:1) – stav série: 1:3
Góly: 11. N. Kronwall (Daciuk), 25. Daciuk (N. Kronwall, Abdelkader) – 31. Krug (P. Bergeron), 42. Lucic (Söderberg, Hamilton), 74. Iginla (Hamilton, Krejčí)
Tomáš Tatar (Detroit) odohral 14:41 min a mal 8 striel, Zdeno Chára (Boston) odohral 29:18 min a mal 5 striel

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Marián Gáborík