Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Došiel hviezdam pušný prach? Crosby a Malkin sa v play off strelecky trápia

Kanadská hokejová hviezda Sidney Crosby žiaril počas základnej časti sezóny v NHL, v play off sa však opora Pittsburghu Penguins trápi a nejde mu najmä streľba.

24.04.2014 14:15
Sidney Crosby Foto:
Sidney Crosby.
debata

V konferenčnej štvrťfinálovej sérii ešte nestrelil Crosby gól a na jeho konte sú po štyroch stretnutiach štyri asistencie. Penguins majú s Columbusom veľké problémy a stav je 2:2 na zápasy.

Spolu s minuloročným play off nedal Crosby gól už v deviatich zápasoch za sebou. Podľa českého webu iSport.cz strávil na ľade 217 minút a 248 striedaní bez presného zásahu. Bránku súpera počas tohto obdobia ohrozil 35-krát a v hodnotení plus/mínus má negatívnu bilanciu mínus päť. Okrem Crosbyho sa hľadá aj Jevgenij Malkin, ktorý v stredu v Columbuse ani raz nevystrelil. Pripísal si však jednu asistenciu. Rus v play off nedal gól už v ôsmich súbojoch.

„Vieme, čo môžeme urobiť lepšie. Dnes sme neboli schopní zlepšiť náš výkon. V ďalších stretnutiach musíme hrať všetci do jedného oveľa lepšie,“ povedal podľa webu TribLive Crosby, ktorý je zatiaľ ušetrený od kritiky zámorských novinárov. V stredu však mal on i jeho spoluhráči ďaleko od ideálneho výkonu. Penguins stratili v Columbuse vedenie 3:0. „Pri tomto vedení si nemôžete dovoliť ubrať plyn z pedálu. Je to neakceptovateľné,“ povedal tréner tučniakov Dan Bylsma.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sidney Crosby #Jevgenij Malkin