Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vtipkár Jágr prezradil telefón: "Haló, tu Star 68"

Jaromír Jágr nebásni iba na korčuliach s hokejkou, ale rovnako často aj mimo ľadu - ak, pravda, práve po nociach netrénuje.

15.04.2014 16:28
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromir Jágr.
debata

Opakovať, že český hokejový maratónec v rozhovoroch s novinármi nešetrí bonmotmi, by bolo nosením sov do Atén. Najnovšiu perlu vylovil 42-ročný útočník, keď sa v zámorí zaujímali, ako to vyzerá s jeho ďalším pôsobením v New Jersey.

„Budete prví, kto sa dozvie o mojom rozhodnutí. Môžete mi zavolať na mobil,“ nahodil udičku, keď na ňom visel strapec reportérov. „A vaše číslo?“ – zaznela protiotázka zo žurnalistickej obce. „Star 68,“ vtipkovala „star“ so šesťdesiatosmičkou na drese.

Ostrieľaný krídelník však vážne rozmenil svoje vyhliadky na drobné: „Keď nad tým premýšľam, dobre poznám spoluhráčov v New Jersey, trénerov a herný systém, na čo nie je vždy jednoduché zvykať si. V novom tíme potrebujete tak 15 – 20 zápasov, aby ste boli na rovnakej vlnovej dĺžke,“ rozhovoril sa Jágr na túto tému.

V New Jersey si rozhodne zastal svoje miesto, odohral všetkých 82 zápasov, no jeho tím zostal tesne pred bránami play-off. „Som šťastný, že mi Devils dali šancu. Dostal som skvelú príležitosť tráviť na ľade dostatok času a niesť na pleciach veľkú zodpovednosť. Presne toto je mi šité na mieru. Skutočne to oceňujem a azda som nikoho nesklamal,“ citoval ho web nj.com.

Rodák z Kladna sa aj preto nebráni zotrvaniu v New Jersey, čoskoro však môže dostať lákavé ponuky odinakiaľ z NHL, aby možno na sklonku kariéry ešte resuscitoval šance na zisk Stanleyho pohára.

„Bez debaty má za sebou veľmi pôsobivú sezónu, rovnako pôsobivú, aké je jeho zanietenie a pracovná morálka. Radi by sme si ho ponechali. Viem, že sa chce vrátiť k nám. Ak niekto túži hľadať dôvody proti, k jedinému dospeje vtedy, ak sa v prvom rade pozrie na jeho vek namiesto skutočného triezveho úsudku, čoho je ten chlap schopný. Má za sebou výnimočný rok,“ do nebotyčných výšok vystreľoval slová chvály na Jágrovu adresu generálny manažér „diablov“ Lou Lamoriello.

Fenomén „68“ bol so 67 bodmi najproduktívnejším mužom New Jersey v ročníku, dal 24 gólov. V historickom rebríčku kanadského bodovania preskakoval legendu za legendou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr