Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára môže poslať Tatara na MS, Budaj proti Pánikovi

V NHL je pred nedeľňajšími poslednými zápasmi základnej časti známych šesť z ôsmich dvojíc play off.

13.04.2014 11:50
4. Tomáš Tatar Foto: ,
Tomáš Tatar.
debata

Vo Východnej konferencii sú už známe všetky štyri dvojice 1. kola: Boston – Detroit, Pittsburgh – Columbus, New York Rangers – Philadelphia a Montreal – Tampa Bay. Na Západe sú zatiaľ isté dve dvojice 1. kola: San Jose – Los Angeles a Anaheim – Dallas.

Znamená to teda, že dvojica obrancov Zdeno Chára, Andrej Meszároš nastúpi proti dvojici útočníkov Tomášovi Tatarovi a Tomášovi Jurčovi. Neúspešní z tejto konfrontácie by mohli posilniť slovenskú reprezentáciu na majstrovstvách sveta v Minsku. Jurča však v prípade vyradenia môže Detroit poslať na farmu do Grand Rapids. V play off si okrem spomínanej štvorice zahrá ešte brankárska dvojka Montrealu Peter Budaj (proti Richardovi Pánikovi) a na zápase Marián Hossa, Michal Handzuš (obaja Chicago) a Marián Gáborík (Los Angeles).

Sezóna sa už skončila pre obrancu Edmontonu Martina Marinčina, košický odchovanec by však tiež mal zamieriť na farmu. Tím Oklahoma City Barons je v AHL na hrane postupu do play off. Z nižšej zámorskej súťaže by tréneri slovenskej reprezentácie mohli siahnuť po Marekovi Hrivíkovi, jeho Hartford do play off nepostúpi. Dvadsaťtriročný Žilinčan má v tejto sezóne bilanciu 71 zápasov 12 gólov a 13 asistencií.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Zdeno Chára #Tomáš Jurčo