Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa po parádnom góle zamieril do šatne. Taká bola dohoda, tvrdí tréner

Slovenský hokejista Chicaga Marián Hossa odohral v poslednom zápase základnej časti v Nashville iba necelých päť minút.

13.04.2014 08:50
Marián Hossa Foto: ,
Marián Hossa.
debata

Hossa v zápase strelil utešený gól a celkovo zaokrúhlil svoje sezónne vystúpenie v tabuľke produktivity na 30 gólov a 30 asistencií. Dosiahol ich v 72 zápasoch, keďže 10 stretnutí z rôznych, prevažne zdravotných dôvodov vynechal. „Myslím si, že s doterajšou časťou sezóny môžem vysloviť spokojnosť. Som rád, že som odohral toľko zápasov. Cítim sa dobre,“ povedal Hossa pre zámorské médiá.

Server NHL pripomína, že skúsený 35-ročný krídelník ôsmy raz v kariére prekonal 30-gólovú hranicu. A to ešte v ďalších dvoch z jeho 16 sezón v NHL strelil po 29 gólov. Jeho streleckým maximom zostáva 45 gólov zo sezóny 2002/2003, keď bol najväčšou hviezdou Ottawy. Celkovo v 1090 zápasoch základnej časti nastrieľal 464 gólov, ku ktorým pridal 531 asistencií. So súčtom 995 bodov sa teda výrazne priblížil k magickej tisícke, ktorú má šancu prekonať v nastávajúcej sezóne.

Hossov jubilejný tridsiaty gól v aktuálnej sezóne bol pastvou pre oči fanúšika hokeja. V 13. min zápasu Nashville – Chicago ešte v obrannej tretine zobral puk útočníkovi domácich Patrickovi Hörnqvistovi, prešiel s ním cez dve tretiny hracej plochy, obkrúžil okolo krídelníka Gabriela Bourqua a tiež okoly bránky a zasunul ho povedľa pravého betónu brankára Pekku Rinneho. Chicago vtedy viedlo 2:0 a tréner Joel Quenneville sa rozhodol, že 35-ročnému slovenskému krídelníkovi dopraje odpočinok. Hossa teda odohral iba 5 striedaní a dovedna 4:30 min.

Gólová paráda Mariána Hossu

"Ráno pred zápasom sme mu dali na výber, či chce hrať alebo nie. Hossa chcel, lebo túžil streliť tridsiaty gól. Lepšie to teda pre neho ani nemohlo dopadnúť. Potom sme ho však stiahli, aby si oddýchol. Taká bola dohoda,“ vysvetlil tréner Chicaga Joel Quenneville pre server ESPN.

Do sobotňajšieho stretnutia v drese Blackhawks vôbec nezasiahol Michal Handzuš, ktorý rovnako ako obrancovia Duncan Keith a Niklas Hjalmarsson či ďalší center Marcus Kruger na pokyn trénera tiež oddychovali pred play-off. Hosťom navyše chýbali aj zranení elitní útočníci Jonathan Toews a Patrick Kane. Obhajcovia Stanleyho pohára napokon prehrali v Nashville 5:7, keď nezvládli tretiu tretinu, v ktorej päťkrát inkasovali.

Chicago obsadilo v Centrálnej divízii Západnej konferencie tretiu priečku a v 1. kole play-off narazí na jedného z dvojice St. Louis – Colorado. "V posledných dvoch zápasoch sme dostali veľa gólov, ale v predchádzajúcich štyroch či piatich sme hrali v defenzíve oveľa lepšie,“ skonštatoval Hossa pre server NHL.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa