Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Devils asi prišli o play-off v nájazdoch. Zakončil Brodeur kariéru prehrou?

Hokejisti New Jersey Devils ani po piatku nepoznajú chuť víťazstva v rozstreloch samostatných nájazdov a ich bilancia v tejto činnosti je tragická: vo všetkých trinástich prípadoch v tomto ročníku v nich ťahali za kratší koniec a v súčte so štyrmi nezdarmi zo záveru minulej neuspeli už sedemnástykrát v sérii.

12.04.2014 10:46
Martin Brodeur Foto: ,
Martin Brodeur v poslednom zápase sezóny a možno svojej aktívnej činnosti.
debata

Je to najhoršia bilancia v NHL v histórii. Devils natiahli sériu neúspechov v piatok doma proti tímu New York Islander, keď na strane domácich uspel len Damien Brunner, no u súpera pochodili Frans Nielsen, Josh Bailey aj Ryan Strome. Z celkovo 40 tohtosezónnych nájazdov premenili hráči Devils iba štyri. „Je to už takmer komické,“ zhodnotil krátko spomenutý nezdar autor gól Devils v piatkovom zápase Ryan Carter.

Devils naposledy uspeli v samostatných nájazdoch 10. marca 2013, keď Patrik Eliáš premenil rozhodujúci pokus proti Winnipegu. New Jersey patrí 10. priečka vo Východnej konferencii s 86 bodmi a ak by vyhralo aspoň polovicu nájazdov, malo by reálnu šancu na play-off.

Brodeur možno odchytal posledný súťažný duel

Brankárska ikona zámorskej hokejovej NHL Martin Brodeur možno odchytala svoj posledný súťažný zápas v bohatej kariére. Už 41-ročný rodák z Montrealu nedokázal svojimi skúsenosťami zabrániť ďalšej prehre New Jersey po samostatných nájazdoch, tentokrát s NY Islanders. Devils už nemôžu postúpiť do play-off a v základnej časti ich v nedeľu čaká posledný zápas, keď doma privítajú Boston. Nie je isté, či sa v bránke „diablov“ predstaví Brodeur, alebo jeho nástupca Cory Schneider.

„Každý zápas môže byť môj posledný. Takto sa k tomu staviam. Vopred som nevedel, či budem chytať v dnešnom zápase. Cítil som sa dobre a dostal som šancu,“ poznamenal po súboji legendárny gólman.

Martin Brodeur je rekordérom zámorskej profiligy v počte víťazných duelov (687) aj zápasov s čistým kontom (124). Zmluvu má len do konca tejto sezóny a je pravdepodobné, že v lete zavesí svoj výstroj na klinec.

„Posledný zápas je však posledný zápas. Bez ohľadu na to, či sa rozhodnem zostať a pokračovať, v New Jersey mal neuveriteľnú kariéru,“ dodal Brodeur, ktorý s New Jersey trikrát triumfoval v bojoch o Stanleyho pohár. „Ak bude prehra s Islanders môj posledný zápas, nebudem pozerať na záverečný duel, ale na všetko, čo som tu dosiahol,“ doplnila legenda, ktorá v NHL chytala len za Devils.

debata chyba
Viac na túto tému: #New Jersey Devils #Martin Brodeur