Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halák nezavrhol ani Washington: Závisí od toho, či ma bude chcieť

V NHL prežíva slovenský brankár Jaroslav Halák bláznivú sezónu.

07.04.2014 19:00
Jaroslav Halák Foto: ,
Jaroslav Halák.
debata

Začiatkom marca ho vedenie St. Louis Blues, kde strávil bezmála štyri sezóny, vymenilo do jedného z najslabších tímov aktuálneho ročníka Buffala Sabres. Tam si však len zatrénoval a presunul sa ďalej – do Washingtonu. V novom pôsobisku odchytal zatiaľ 11 zápasov. Capitals momentálne zaostávajú za postupom do play off o štyri body.

Ako hodnotíte sezónu, v ktorej ste vystriedali už tri kluby?
Predtým, než ma St. Louis vymenilo, bola sezóna dobrá. Odvtedy som veľa zápasov nevyhral. Vo Washingtone sa teraz počíta každý bod. O účasť v play off musíme tvrdo bojovať. Sami sme sa do tejto situácie dostali.

Je v klube cítiť veľký tlak?
Samozrejme. Do konca základnej časti zostávajú štyri zápasy a bolo by dobré všetky vyhrať. Je jedno, či nastúpim v bránke ja alebo Holtby.

Vráťme sa ešte o pár týždňov späť k vašej výmene. Ako ste sa s ňou vyrovnávali?
Pre nikoho by to nebolo jednoduché. Naozaj. Ale už to mám za sebou, sústredím sa na zápasy vo Washingtone, kde budem minimálne do konca tejto sezóny.

Rodina cestovala všade s vami?
Nie, manželka s dcérkou odišli už pred olympiádou na Slovensko a už sa do Ameriky nevrátili. Počkáme, ako sa situácia vyvinie a podľa toho sa zariadime.

V médiách minulý týždeň odznelo, že vo Washingtone nezostanete a chcete si vyskúšať trh s voľnými hráčmi…
Takto som to určite nepovedal. Netvrdím, že vo Washingtone nechcem zostať, len som uviedol, že mňa ani môjho agenta ohľadom novej zmluvy zatiaľ nikto nekontaktoval. Všetko bude závisieť od toho, ako sa mi tu bude ešte dariť a či ma budú chcieť.

Trh s voľnými hráčmi ste si ešte nikdy nevyskúšali. Aké máte očakávania?
Voľných miest pre brankárov určite nebude veľa, takže si nebudem môcť príliš vyberať. Uvidím, kto mi čo ponúkne. Samozrejme, že budem rád, keď sa s niekým dohodnem.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák