Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ľubomír Višňovský: Dúfam, že mi odpustia tí, ktorých som sklamal

Polovicu sezóny žiaril v drese Slovana v KHL, ale od februára je oporou New Yorku Islanders v NHL. Hokejový obranca Ľubomír Višňovský sa minulý víkend dohodol s klubom na predĺžení zmluvy o dva roky.

04.04.2013 08:00
višnovský Foto:
To je minulosť. Ľubomír Višňovský (vpravo) v drese Slovana Bratislava.
debata (3)

Počas nich zarobí deväť a pol milióna dolárov. „Ťažko sa mi odolávalo,“ priznal topoľčiansky odchovanec v rozhovore pre Pravdu.

Po víťazstve nad Winnipegom 5:2 poskočili Islanders už na pozíciu zaručujúcu play off. Zlepší to náladu v kabíne?
Samozrejme. Ešte nie je koniec, ale cítime, že tím napreduje a sebavedomie hráčov stúpa. Dúfame, že tam vydržíme čo najdlhšie, najlepšie do konca základnej časti. Zostáva nám odohrať ešte jedenásť zápasov, určite v nich pôjdeme naplno.

Patríte k najvyťažovanejším hráčom, na ľade trávite dvadsať až dvadsaťpäť minút. Stačíte s dychom?
Zatiaľ to ide. Som rád, že mi tréner verí a nechá ma na ľade hrať to, čo chcem. Nie je to zábava, niekedy mám toho dosť, ale po sezóne je dlhá pauza, tak si oddýchnem.

Minulý víkend ste sa s Islanders dohodli na predĺžení zmluvy o ďalšie dva roky. Niektorých fanúšikov to určite prekvapilo…
Čo mám na to povedať. Niektorých ľudí som sklamal a dúfam, že mi odpustia. Nikdy som však nepovedal, že budem hrať v budúcej sezóne za Slovan, len že tam chcem dohrať túto. To sa mi nepodarilo. Potom som odcestoval do New Yorku, kde sa páči mne, aj mojej rodine. A takáto ponuka sa neodmieta.

Zaskočila vás?
Priznám sa, že áno. Ťažko sa mi odolávalo. Zbehlo sa to veľmi rýchlo, o dva dni som zmluvu podpísal.

Nechceli ste radšej počkať do leta a vyberať si z ponúk ďalších klubov?
Človek nikdy nevie, čo bude. Radil som sa s rodinou a zhodli sme sa na tom, že vezmeme to, čo teraz dávajú. Nebudem vymýšľať, takto mám istotu.

Ľubomír Višňovský v rozhovore pre Pravdu.

V zmluve máte aj klauzulu No trade zaručujúcu, že vás klub bez vášho vedomia nevymení. Bola to vaša podmienka?
Islanders mi splnili všetko, čo som chcel. Mám v zmluve klauzulu No trade s tým, že keď nebudeme mať v závere sezóny šancu na play off, určím si desať tímov, do ktorých ma môžu ma vymeniť. Ale v praxi to funguje tak, že klauzula No trade je len na papieri. Keď vás klub nebude chcieť, čo poviete, že nechcete odísť? Jednoducho sa s vami dohodnú a vymenia vás.

Neprekáža vám, že Islanders len sporadicky postupujú do play off a nepatria k špičke v NHL?
Aj Los Angeles Kings postupujú do play off len sporadicky a minulý rok získali Stanley Cup. Človek nikdy nevie. Je to aj o momentálnej forme. V Islanders sa cítim veľmi dobre, vychádzam dobre so spoluhráčmi, s trénerom, dúfam, že to tak zostane.

V NHL ste okúsili štyri pôsobiská. Skúsite porovnať Los Angeles, Edmonton, Anaheim a Islanders?
To je ťažké. Každý tím je špecifický, v každom som hral najlepšie, ako sa dá. Ešte dva roky vyšťavím telo a uvidím, čo ďalej.

Americkí komentátori po jednom zo zápasov povedali, že odkedy Višňovský prišiel do Islanders, tímu sa darí…
Keď som prišiel, tiež to bolo ako na hojdačke, dva zápasy sme vyhrali, tri prehrali, ale každá takáto správa ma poteší.

S kým v klube najlepšie vychádzate?
Hm, mám tu rodáka z Kazachstanu, Rusa Nabokova alias Borata, Rakúšana Grabnera, ktorému hovoríme Arschloch (hanlivá nadávka)… Vieme sa v kabíne navzájom doberať. Páči sa mi tu a zatiaľ som spokojný.

3 debata chyba