Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nešťastník Bernier by si prial po osudnom faule vrátiť čas

Hokejový útočník Steve Bernier z New Jersey strávil na ľade v šiestom finálovom zápase Stanleyho pohára len 116 sekúnd, napriek tomu výrazne zasiahol do deja. Za bránkou Los Angeles narazil v 11. minúte zozadu na mantinel domáceho obrancu Roba Scuderiho a pri jeho treste na päť minút a do konca zápasu Kings tromi gólmi urobili rozhodujúci krok k triumfu.

12.06.2012 14:40
Steve Bernier Foto:
Steve Bernier.
debata

„Chcel som dohrať súboj. Myslel som, že pôjde ďalej, ale on zabrzdil. V tej chvíli som už išiel do súboja. Je ťažké sa v takej rýchlosti zastaviť. Samozrejme, že sa cítim zle. Kiež by ten okamih išiel vrátiť,“ povedal Bernier. „Takých zákrokov je v hre veľa. Každý hráč chce pomôcť svojmu tímu, nikto nechce byť vylúčený na päť minút a prispieť k porážke,“ pripojil.

New Jersey dokázalo za stavu 0:3 na zápasy dvakrát odvrátiť koniec sezóny, ale tri inkasované góly počas Bernierovho trestu definitívne pochovali nádeje na obrat v sérii. „Je to naozaj kruté. Máme za sebou dlhú cestu v play-off a niekoľko vydarených vecí. Zakončiť ju takýmto spôsobom nie je vôbec ľahké, ale nedá sa s tým nič robiť,“ dodal Bernier.

Zákrok Steva Berniera na Roba Scuderiho

Napriek tomu môžu byť hráči Devils podľa skúseného štyridsaťročného brankára Martina Brodeura pyšní. "A to nielen na túto sériu, ale na celé play-off a celú sezónu. Vyradili sme dvoch najväčších rivalov Philadelphiu Flyers a New York Rangers. Vrátili sme sa do finálovej série aj po úvodných troch prehratých zápasoch. Samozrejme sme sklamaní, že sme to nedotiahli, ale určite to bola pre Devils skvelá sezóna, "vyhlásil Brodeur.

Brankársku legendu s tromi triumfami v Stanleyho pohári, dvomi zlatami z olympijských hier v drese Kanady a držiteľa množstva rekordov NHL predčil vo finále losangeleský gólman Jonathan Quick. Po zápase spolu prehodili niekoľko slov. „Chcel sa asi uistiť, či nekončím. Asi sa mu páči ma porážať,“ podotkol s nadsádzkou Brodeur.

O svojej budúcnosti sa vraj ešte len rozhodne. Isté ale je, že ak bude pokračovať, chce hrať naďalej v drese New Jersey, kde strávil celú svoju kariéru. „Spýtam sa svojej malej dcéry a uvidíme, čo povie. Ale som si istý, že bude chcieť, aby som chytal,“ dodal Brodeur.

New Jersey bude tiež riešiť budúcnosť kapitána Zacha Pariseho, ktorý sa 1. júla môže stať nechráneným voľným hráčom.

debata chyba