Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tvrdý trest. Torres dostal za atak na Hossu dištanc na 25 zápasov!

Raffi Torres z Phoenixu Coyotes dostal od disciplinárnej komisie NHL 25-zápasový dištanc za zákrok na Mariána Hossu z Chicaga v treťom súboji série 1. kola play-off. K exemplárnemu trestu "pomohlo" 30-ročnému Kanaďanovi aj jeho správanie z minulosti, keďže už dvakrát ho suspendovali a raz dostal pokutu. Torres pravdepodobne vynútene vynechá aj úvod sezóny 2012/13.

21.04.2012 18:48
Hossa Torres Foto:
Hossa po Torresovom zákroku.
debata (10)

„Torres porušil hneď tri pravidlá NHL – nedovolené bránenie, napadnutie a úder do hlavy. Keďže všetky tri boli zjednotené do jedného ataku, rozhodli sme sa pre náležitý trest. Navyše v Torresovom prípade nešlo o prvé vážne porušenie pravidiel a Hossa utrpel nepríjemné zranenie. Torres útočil primárne na Hossu hlavu, čo v lige vidieť nechceme. Preto dostáva takto vysoký trest,“ povedal viceprezident profiligy pre bezpečnosť hráčov Brendan Shanahan.

   

„Raffi je známy svojou tvrdou hrou, daným zákrokom však rozhodne prekročil akceptovateľnú hranicu. Dúfame, že Marián Hossa sa rýchlo a úplne uzdraví. Akceptujeme rozhodnutie vedenie ligy, považujeme ho však za príliš prísne,“ reagoval generálny manažér kojotov Don Maloney.

Hossa zo zdravotných dôvodov nedohral tretí duel série a nemohol nastúpiť ani na štvrtý. Vedenie klubu potvrdilo, že absentovať bude aj v sobotu v piatom zápase vo Phoenixe. Blackhawks čelia vyradeniu z play-off, v sérii prehrávajú 1:3. Tréner Joel Quenneville v piatok nechcel informovať o Hossovom zdravotnom stave.

Atak Torresa na Mariána Hossu

Torres v utorok v prvej tretine trafil oporu Chicaga ľavým ramenom do hornej časti tela v strednom pásme. Hráč Coyotes išiel do súboja cielene. Hossa približne minútu bezvládne ležal, päť minút bol v starostlivosti lekárskeho personálu. Neskôr ho pri vedomí, ale zjavne otraseného, odviezli z United Center do Northwest Memorial Hospital, odkiaľ ho po detailných vyšetreniach prepustili do domáceho liečenia.

Rozhodcovia si Torresov zákrok na Hossu nevšimli a v zápase ho nepotrestali. NHL mu však až do vyriešenia prípadu zastavila činnosť a Torres absentoval už vo štvrtom dueli série.

Raffi Torres práve zvalcoval Mariána Hossu. Foto: SITA
Raffi Torres, Marián Hossa Raffi Torres práve zvalcoval Mariána Hossu.
Raffi Torres práve zvalcoval Mariána Hossu.
Raffi Torres počas výsluchu v New Yorku.
+4Raffi Torres.
10 debata chyba