Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Avery dostal za urážku mileniek stop na 6 zápasov

Útočník Dallas Stars Sean Avery dostal od komisára hokejovej NHL Garyho Bettmana 6-zápasový trest. Dvadsaťosemročný Kanaďan bude teda ešte 4 stretnutia nútene pauzovať, keďže 2 duely si už odsedel na tribúne. Averyho suspendovali za jeho výrok ku vzťahu obrancu Flames Diona Phaneufa a jeho bývalej priateľky, kanadskej herečky Elishy Cuthbertovej.

05.12.2008 10:04 , aktualizované: 18:13
Sean Avery Foto:
Hokejista Dallasu Sean Avery opúšťa sídlo NHL, kde vysvetľoval svoje nevhodné komentáre o bývalých milenkách.
debata

„Som veľmi šťastný, že som opäť v Calgary. Kanadu mám rád. A ešte chcem povedať jednu vec – je to zvláštne, ale v NHL je tuším bežné, že hráči sa zamilujú do tých žien, s ktorými som sa ja vyspal. Užite si zápas,“ uviedol pred utorňajším súbojom s Calgary známy búrlivák, ktorý o svojej niekdajšej partnerke hovoril slangovým slovníkom.

Práve vulgárnejšie vyjadrenie, ktoré sa používa v kanadských krčmách, zapríčinilo hráčovu suspendáciu. Bettman vyniesol svoje rozhodnutie po trojhodinovom vypočúvaní, na ktorom sa zúčastnili hráč v sprievode svojho agenta Pata Morrisa, generálneho manažéra Stars Bretta Hulla a riaditeľa Hráčskej asociácie NHL pre hráčske záležitosti Glenna Healyho. Prítomný bol aj šéf disciplinárnej komisie NHL Colin Campbell.

Cuthbertová v minulosti prežila románik aj s obrancom Canadiens Mikom Komisarekom, Avery kedysi chodil s modelkou a herečkou Rachel Hunterovou, súčasnou priateľkou Jarretta Stolla.

„Naša organizácia podobné správanie nebude tolerovať. Ak by ho nesuspendovala NHL, urobili by sme to my,“ povedal majiteľ Dallasu Tom Hicks.

debata chyba