Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hanba na sto rokov. Novinárka RTVS urazila nemeckú trénerku

Jessica Campbellová sa na MS 2022 teší veľkej pozornosti médií. Ako prvá žena v histórii svetových šampionátov je súčasťou realizačného tímu jedného z mužstiev.

19.05.2022 00:14
Jessica Campbellová hokej Nemecko Foto:
Jessica Campbellová na striedačke Nemecka počas MS 2022.
debata

Bývalá kanadská hokejistka je asistentkou trénera nemeckého výberu, do tímu si ju osobne vybral fínsky kouč Nemcov Toni Söderholm.

Rodáčka z kanadského mesta Moosomin je zvyknutá na všakovaké dotazy novinárov, ale sama zostala prekvapená, keď si v stredu vypočula otázku od redaktorky slovenskej verejnoprávnej RTVS Barbory Žiačikovej.

Kto je Jessica Campbellová Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Do realizačného tímu si ju vybral sám fínsky...

Ako informuje fínska televízia YLE na svojom webe, otázka mala znieť v zmysle:

„Aké je to byť v tíme ako atraktívna žena, keď je okolo vás toľko príťažlivých mužov? Možno máte niektorých radšej ako ostatných…“

Reakcia šokovanej Kanaďanky znela: „Prepáčte, nerozumiem, čo sa tým snažíte povedať.“

Keď Žiačiková zopakovala svoju otázku, nahnevaná Campbellová odpovedala:

„Toto je moja práca a profesia. Hráči si robia vlastnú prácu. S hráčmi máme silný profesionálny vzťah, nič ďalšie v tom nie je.“

Fínsko šport MS2022 Hokej šport A Slovensko Švajčiarsko Čítajte viac Žiadne výhovorky. Prehru beriem na seba, kajal sa Ramsay

Ako ďalej píše YLE, Campbellová sa posťažovala mediálnemu pracovníkovi tímu, že sa jej otázky slovenskej redaktorky vôbec nepáčili.

To, že Kanaďanku si Nemci vybrali do tímu na základe jej profesionálnej kvality a nie pre jej vizáž, potvrdil aj Söderholm.

„U hráčov má veľký rešpekt. Má profesionálny pohľad na technické know-how, v tejto sfére pôsobila už predtým. Pracuje s veľkou energiou a hľadá riešenia na odstránenie chýb z našej hry,“ uviedol Söderholm.

Nemeckým hokejistom sa zatiaľ darí na MS viac ako slovenským. Z troch zápasov vyhrali dva vrátane duelu proti Ramsayho výberu, vo štvrtok si zmerajú sily s Dánskom.

Zápas Švajčiarsko - Slovensko v obrazoch Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Fanúšičky Švajčiarska a Slovenska pózujú počas...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #RTVS #MS 2022 #Jessica Campbellová