Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Golonka hodnotí výkony Slovákov. Voči Ramsaymu má výhrady

„Nepracujem tam, kde by som pracoval radšej. Žiaľbohu, o nás a o naše rady nie je záujem," hovorí hokejová legenda Jozef Golonka.

21.05.2019 13:34
Golonka Foto: ,
Jozef Golonka.
debata (108)

Niekdajší kapitán československej reprezentácie nie je členom slovenského tímu na majstrovstvách sveta 2019. Nie je súčasťou realizačného tímu ani poradcom. Hoci by evidentne rád ponúkol svoje skúsenosti.

Príležitosti vyjadriť sa dostáva v médiách, ako v rozhovore pre RTVS. Golonka vyjadril spokojnosť s prístupom slovenských hokejistov. Napriek tomu, že nepostúpili do štvrťfinále.

„Toto mužstvo bolo mentálne, morálne, herne aj z hľadiska bojovnosti lepšie než tím pred ôsmimi rokmi na domácich MS, kde boli všetky hviezdy z NHL,“ porovnal Golonka s výkonmi Slovenska na MS 2011.

Slováci napriek smolným prehrám hrou strhli slovenských fanúšikov. Zásluhy za dobré a bojovné výkony hráčov pripísali odborníci kanadskému trénerovi Craigovi Ramsaymu. Golonka však má voči skúsenému kormidelníkovi výhrady.

„Nezáleží na tom, akej je národnosti, no komunikácia je v športe veľmi dôležitá. A komunikácia cez prekladateľa alebo určitú časť hráčov je komplikovaná záležitosť. Ako som už hovoril, tréner musí hovoriť takou rečou, aby mu rozumeli všetci hráči,“ dodal Golonka.

TV Pravda: Igor Liba o MS v hokeji 2019 a slovenských hokejistoch.

Video

© Autorské práva vyhradené

108 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Jozef Golonka #MS 2019 v hokeji #Craig Ramsay