Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kouč Rusov: Čaká nás najťažší súper

Trojica semifinalistov súperila o medaily aj minulý rok. V Moskve sa k nim pridal aj škandinávsky zástupca.

20.05.2016 17:18
Oleg Znarok Foto: ,
Tréner Oleg Znarok na ruskej lavičke.
debata (6)

Vyvrcholenie hokejových majstrovstiev sveta prinesie zápasy ako remeň. Pod enormným tlakom hrajúci Rusi sa v moskovskom ľadovom paláci pokúsia zdolať zatiaľ stopercentných Fínov. Po nich príde na rad obhajca z Kanady, ktorý na ceste do semifinále deklasoval Švédov 6:0. Cestu do finále mu budú chcieť zahatať Spojené štáty, ktoré prekvapivo zdolali Česko 2:1 po samostatných nájazdoch.

Fínska sila je veľká, čo dokumentuje jednoznačné štvrťfinálové víťazstvo 5:1 nad Dánskom aj slová legendárneho Vladimíra Tretiaka. „Bude to pre nás veľká skúška – oni neodpúšťajú chyby. Sú veľmi disciplinovaní a ťažko sa proti nim hrá,“ zdvíha varovný prst šéf ruskej hokejovej federácie na webe MS.

„Tím Fínska je kvalitný, dobre sa pohybuje. Bude to náš najťažší súper na šampionáte. Sme na to pripravení, poznáme jeho prejav. Pokúsime sa o postup,“ vyhlásil s rešpektom tréner zbornej Oleg Znarok.

Jedným z viacerých pamätníkov bratislavského semifinálového víťazstva Severanov práve nad Ruskom bol strelec nádherného gólu spoza brány Mikael Granlund. „Sme šťastní, že ideme do Moskvy. Či strelím Rusom rovnaký gól ako pred piatimi rokmi? Každý sa ma na to pýta, ale hlavná vec je víťazstvo,“ zaspomínal si útočník Minnesoty, ktorý k výsledku 5:1 prispel dvoma presnými zásahmi.

Američania sa s Kanaďanmi stretli pred pätnástimi dňami. Ich debakel 1:5 v základnej petrohradskej B-skupine sa zrodil hneď v úvodný deň šampionátu. No namiesto úvodných bodov sa teraz bude bojovať o finále.

„Hrajú omnoho lepšie než v úvode turnaja – a my tiež. Bude to iný zápas ako na začiatku šampionátu. Musíme sa však sústrediť na seba a robiť veci tak, aby sme boli úspešní. Dúfame, že zvíťazíme,“ pochválil Američanov kanadský útočník Brendan Gallagher.

Hrdinu štvrťfinálovej drámy proti Česku Austona Matthewsa tešia gradujúce výkony celého mužstva. „Mám dojem, že sa postupom času lepšíme. V základnej skupine sme mali dobré aj zlé zápasy. Začalo sa však odznova. Je jedno, kto ako doposiaľ hral. Teraz sa rozhoduje o tom, kto bude hrať o zlato, a tak k tomu aj pristupujeme,“ vyhlásil najproduktívnejší hráč amerického výberu s 8 bodmi (5+3).

Víkendový program
Sobota, semifinále: 15.15 Fínsko – Rusko, 19.15 USA – Kanada. Nedeľa: 15.15 o bronz, 19.45 finále.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Oleg Znarok #MS 2016 v hokeji