Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pálffy: Čo sa čudujeme? Zaspali sme hokejovú dobu a nemáme lídrov

Žigmund Pálffy nie je prekvapený tým, že Slovensko chýba v play-off na svetovom hokejovom šampionáte v Rusku. Výkonnostný problém nevyskočil zo dňa na deň, ale je dlhodobého charakteru.

18.05.2016 09:42
ŽŽigmund Pálffy Foto: ,
ŽŽigmund Pálffy.
debata (31)

„Neboli sme vo štvrťfinále vlani, ani predvlani. Taká je realita. Zaspali sme hokejovú dobu. Od Halifaxu 2008 sme boli vo štvrťfinále len dva razy. Tak čo sa čudujeme?“ povedal Pálffy pre denník SME.

Niekdajší hokejový velikán, majster sveta z Göteborgu 2002 a bronzový medailista z Helsínk 2003, pomenoval jeden z problémov súčasného slovenského hokeja na reprezentačnej úrovni takto. „Chýba nám generácia hráčov, ktorí by v zrelom veku znova mohli konkurovať svetovej elite,“ upozornil Pálffy. Podľa 44-ročného Skaličana tréner Zdeno Cíger mal v rozbitom slovenskom hokeji ťažkú úlohu vybrať schopných hráčov, tímu chýbali skúsenosti najmä v útoku.

„Najviac sa to prejavilo v kľúčovom zápase s Bieloruskom. Problémom je, že títo ‚chalani‘ nie sú lídrami vo svojich kluboch, ťažko môžu zobrať zodpovednosť na svoje plecia v reprezentácii,“ pokračoval Pálffy.

Bývalý skvelý útočník s citom pre časovanú prihrávku, ale aj správnym výberom miesta v útočnej tretine, nevidí ani blízku budúcnosť v ružových farbách. „Obávam sa, že nič sa nezmení ani po voľbe nového prezidenta hokejového zväzu. Kým príde do tímu Slovenska nová generácia, to ešte pár rokov potrvá,“ dodal Pálffy.

31 debata chyba
Viac na túto tému: #Žigmund Pálffy #MS 2016 v hokeji