Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Úroveň väčšiny tímov je zhruba rovnaká, tvrdí Bure

Očakávania ruskej verejnosti od hokejovej reprezentácie pred nadchádzajúcimi majstrovstvami sveta v Moskve a Petrohrade nemusia byť nevyhnutne len tie najvyššie.

05.05.2016 15:10
Pavel Bure Foto:
Bývalý ruský hokejista Pavel Bure.
debata

Podľa bývalého krídelníka Pavla Bureho sa domáci fanúšikovia už naučili reálne hodnotiť kvalitu súperov.

„Nemyslím si, že od zbornej všetci očakávajú jedine zlato. Mnohí si uvedomujú, že úroveň väčšiny tímov je zhruba rovnaká. Samozrejme, že Rusi už len vzhľadom na svoju históriu patria medzi favoritov. Netreba však zabúdať, že výbery veľkej šestky v ničom nezaostávajú a majú svoju silu,“ povedal Bure, ktorého v čase najväčšej slávy nevolali inak ako „ruská raketa“. S reprezentáciou vtedajšieho Sovietskeho zväzu získal zlato na MS 1990 vo švajčiarskych mestách Bern a Fribourg.

Bure verí, že jeho krajania sa dokážu vyrovnať s tlakom domáceho turnaja lepšie ako na zimných olympijských hrách 2014 v Soči, kde Rusi podľahli už vo štvrťfinále Fínom. „Chlapci, ktorých si trénerský štáb na čele s Olegom Znaroksom vybral, dokážu ustáť nápor zo strany priaznivcov aj médií. Najmä tí, ktorí prídu z NHL, kde sú zvyknutí na veľkú pozornosť,“ tvrdí Bure podľa championat.com.

Rusi začnú ostro sledovanú púť za zlatom piatkovým moskovským duelom A-skupiny s Českom (19.15 h SELČ).

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Bure #MS 2016 v hokeji