Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Cíger má jasno. Chytať bude Konrád

Trošku sa zoznámili s mestom a absolvovali už aj prvý tréning v hale Jubilejnyj.

05.05.2016 14:02 , aktualizované: 18:30
repre, hokejisti, hokej, slovensko, Foto:
Slovenskí hokejoví reprezentanti na prvom tréningu.
debata (1)

V stredu po prílete mali voľno, no vo štvrtok naplno zarezávali. Doobeda v posilňovni a podvečer na ľade. V piatok ich už čaká prvý ostrý zápas na majstrovstvách sveta s Maďarskom (11.15).

Zostava bezo zmien

Reprezentačný tréner Zdeno Cíger prezradil už aj zostavu, v akej nastúpia Slováci v sobotu. Bude totožná s tou, v ktorej odohrali záverečný prípravný zápas s Dánskom (3:1). Prvý útok tvoria Bakoš, Réway, Daňo, druhý Jurčo, Viedenský, Hudáček, tretí Dravecký, Marcinko, Bartánus a štvrtý Šťastný, Lušňák a Hrnka, aj obranné dvojice ostali nezmenené. Do bránky sa postaví Branislav Konrád.

„V príprave chytal dobre. Preto dostane príležitosť proti Maďarom. Neznamená to, že bude naša jednotka. Kto pôjde do bránky sa budeme rozhodovať vždy pre každý zápas nanovo,“ priblížil Cíger. Vedenie národného tímu zapísalo na súpisku pre šampionát všetkých hráčov s výnimkou tretieho brankára Baroša.

Sympatické mesto a lepkavý ľad

Slovenskí reprezentanti si pochvaľujú hotel, jeho blízke okolie i menšiu, ale útulne pôsobiacu halu. Juraj Mikuš mal drobnú pripomienku len ku kvalite ľadu.

„Ľad je lepkavejší a rýchlo sa drolí, takže sa ťažšie korčuľuje. Zaberačku na ľade sme už potrebovali. V stredu sme sa boli s Mišom Sersenom, Braňom Konrádom a Ivanom Švarným prejsť aj vonku popri hoteli. Zatiaľ som spokojný. Hotel je fajn, celkom dobre varia a aj posteľ je kvalitná. Navyše to máme blízko ku štadiónu,“ pochvaľuje si Mikuš.

Aj Vladimír Dravecký je zatiaľ so všetkým plne spokojný. „Mesto, hotel… Nič nám nechýba. Včera toho bolo viac, aby sme sa rozbehli a vypotili. V piatok trénujeme len doobeda, bude priestor, trošku si prejsť Petrohrad. Už sa teším na prvý zápas s Maďarmi. Pripravení sme dobre a spravíme maximum, aby sme boli úspešní,“ sľúbil.

Agenturný článok bol nahradený autorským.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #slovenská hokejová reprezentácia