Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejisti odleteli do Petrohradu. Daňo si berie slona, Graňák knihy

V pochmúrnom počasí, s drobným úsmevom na tvári a viacerými zaujímavosťami v batožine odchádzali hokejisti na šampionát do Ruska.

04.05.2016 13:18
Zdeno Cíger Foto: ,
Tréner Zdeno Cíger pred odletom do Ruska.
debata (2)

Slovenská reprezentácia v stredu odletela do Petrohradu, kde odohrá na jubilejných 80. majstrovstvách sveta zápasy v B-skupine. Prvý duel na nich čaká v sobotu (od 11.15), keď nastúpia proti Maďarsku. Ako budú relaxovať a čo si so sebou berú do ruskej metropoly?

„Medzi zápasmi budeme regenerovať najmä v posteli. K veciam som si však pribalil aj laptop. Pozriem si nejaký dobrý film,“ povedal pred odchodom Marek Viedenský. „V izbe by som mal byť s Christiánom Jarošom a Pavlom Skalickým, ktorý berie hernú konzolu. O zábavu teda bude postarané,“ vyhlásil útočník Peter Cehlárik.

Slovenskí hokejisti pred odletom na MS Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Tréner Zdeno Cíger pred odletom do Ruska.

Špeciálnu drobnosť si do cestovnej tašky pribalil krídelník Winnipegu Jets Marko Daňo. „Do Petrohradu si so sebou beriem aj talizman. Je to sloník pre šťastie. Dúfam, že mi pomôže. Relaxovať budem pri knihách o pozitívnom myslení a seriáloch.“

Najstarší hráč 25-členného kádra Dominik Graňák na talizmany neverí. „Neprikladám tomu hlbší význam. Nemyslím si, že by mi to mohlo priniesť šťastie alebo smolu. Namiesto toho som si radšej zbalil dve knihy a na letisku si ešte kúpim nejaký časopis o financiách,“ vraví 32-ročný bek. Tréner Zdeno Cíger sa radšej vyhne čítaniu miestnej tlače a bude myslieť na svoju rodinu.

„Mám tablet, zahrám sa na ňom nejakú hru. Po rusky sa síce dohovorím, no čítanie by mi asi robilo problém. Tamojším novinám sa preto radšej vyhnem. Mojím talizmanom budú myšlienky na blízkych,“ dodal.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Marko Daňo #Dominik Graňák #slovenská hokejová reprezentácia #Peter Cehlárik #Marek Viedenský