Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Našou prednosťou je tímovosť a dravosť, vraví Daňo

Na ľade hýri aktivitou. V sobotňajšom poslednom prípravnom zápase hokejistov Slovenska proti Dánsku (3:1) si útočník Marko Daňo (21) pripísal asistenciu, zohrieval trestnú lavicu, nepremenil trestné strieľanie.

02.05.2016 08:00
marko daňo Foto: ,
Marko Daňo na reprezentačnom zraze.
debata

„Nepremenená penalta ma mrzí, no dôležitejšie je, že sme vyhrali,“ podotkol jeden z kvarteta hráčov z NHL.

Už ste si zvykli na širšie európske klziská?
Áno. Bol som prekvapený, že už v prvých zápasoch po príchode domov som sa cítil dobre. V minulom roku som si na prechod z užších zámorských plôch na väčšie zvykal ťažšie. Teraz je to v pohode, nemám problém.

Ani s rozhodovaním v Európe? Nepociťujete prísnejší meter než v NHL?
V zámorí sú trošku iné pravidlá, rozhodcovia niektoré zákroky inak posudzujú ako v prípravných zápasoch, ktoré sme odohrali. Nechcem sa k tomu vyjadrovať, musím si na to zvyknúť.

Narážame na fauly v útočnom pásme. Vyplývajú z prílišnej aktivity?
Tréneri ma na to tiež upozorňujú. Musím si dávať väčší pozor, aj na majstrovstvách sveta zvolia rozhodcovia asi prísnejší meter pri fauloch hokejkou, hákovaní, sekerách. Dôležitá bude herná disciplína.

Aká bola atmosféra v kabíne po poslednom prípravnom zápase?
Taká, aká má byť pred odchodom na majstrovstvá sveta. Posledný prípravný zápas sme vyhrali, to nás povzbudilo, dodalo nám sebavedomie. Aj vo štvrtok v Skalici sme nad Dánskom viedli 3:0, potom sme poľavili a súper vyrovnal. Vyhrali sme až v predĺžení. V sobotu sme takýto scenár nedopustili. Víťazstvá vždy pomôžu mužstvu, aby sa dostalo do pohody a koncentrovalo sa už na majstrovstvá sveta.

Ako vyznie porovnanie súčasnej reprezentácie s mužstvom spred roka?
V národnom tíme je vždy výborná partia. Teraz je omladená, verím, že mladícka dravosť nám pomôže. Musíme prvé štyri zápasy vyhrať, dôležitý bude prvý proti Maďarsku. Najprv sa sústredíme naň, aby sme zodpovedne a úspešne vykročili do turnaja. Nesmieme naň ísť pod stresom, skôr si ho užiť. Je to zábava, keď sa celé Slovensko spojí a drží nám palce. Verím, že fanúškov potešíme.

Čo by mohla byť prednosť tímu?
Oduševnená tímová hra, piati vždy vzadu, piati vpredu. Nemáme výrazné individuality, ktoré by strelecky vynikali a dali desať gólov. Keď si však budeme navzájom pomáhať, môžeme uspieť.

Víťazstvá v prvých štyroch zápasoch v skupine ešte nemusia stačiť na postup z nej. Čo v ďalších troch?
Takisto sa pokúsime ich vyhrať, aj keď nastúpime proti favoritom. Uvidíme, ako sa situácia vyvinie, koľko bodov budeme potrebovovať na postup.

Dostali ste od otca už nejakú radu, ako máte hrať v Petrohrade?
(so smiechom) Ešte máme na to čas, doma v Trenčíne sa o tom určite porozprávame.

Čo si zoberiete na voľný čas?
Pribalím si nejakú knižku, v počítači si pozriem televízne šou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #NHL #Marko Daňo #Winnipeg Jets