Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mikuš: Konkurenciu vítam. Nedovolí stagnovať

Má za sebou vydarený ročník v drese Sparty Praha a k spoluhráčom z národného tímu sa pripojil v dobrej forme. Škrie ho len fakt, že klubovú sezónu nezakončil ziskom titulu.

28.04.2016 10:30
Juraj Mikuš Foto: ,
Juraj Mikuš.
debata

Práve v drese s dvojkrížom na prsiach chce Juraj Mikuš zabudnúť na finále českej ligy. Dvadsaťsedemročný obranca v ňom hral dobre a strelil dva góly, no ani on nezabránil prehre s Libercom 2:4 na zápasy.

„Ostáva nám odohrať už len dva zápasy. Chcem sa ukázať trénerom a dokázať im, že si zaslúžim miesto v zostave. Mojím cieľom je prebojovať sa na šampionát,“ tvrdí jednoznačne. Premiéru na majstrovstvách sveta si odbil vlani v Ostrave. Odohral šesť zápasov, zaznamenal jednu asistenciu a až štyri mínusové body.

„Konkurencia medzi obrancami je väčšia ako vlani, sú tu azda ešte kvalitnejší hokejisti. Zmenili sa aj tréneri, čo tiež ovplyvňuje šance jednotlivých hráčov. Každému sa pozdávajú iní obrancovia. Preto netuším, aké sú moje šance,“ vysvetľuje a k súbojom s Dánmi dodáva: „Bolo by dobré vyhrať oba. Nie je totiž ideálne ísť na šampionát s veľkým množstvom prehier z prípravy.“

V základnej časti odohral za pražský klub bez jedného všetky zápasy a aj v play off chýbal len v jedinom. „Sezóna mi vyšla dobre. Vyhýbali sa mi zranenia, čomu som veľmi rád. Dostali sme sa až do finále, kde sme, bohužiaľ, prehrali, ale v základnej časti sme spolu s Libercom dominovali. Môžeme byť spokojní,“ tvrdí Mikuš.

V základnej časti strelil len tri góly (v play off dva), ale 23 bodmi si vylepšil osobné maximum z predošlého ročníka. „Takmer všetci naši obrancovia sú zdatní nie len dozadu, ale aj dopredu. Tréner ma nasadzoval celú sezónu na presilovky, čo bolo výborné. Keď je šanca, vždy rád podporím útok. V tíme bola medzi obrancami dosť veľká konkurencia. Do českého nároďáku chodili na každý zraz jeden alebo dvaja, okrem nich tam bol Barinka, ktorý hral na olympiáde a niekoľkých majstrovstvách sveta. No ja som za konkurenciu vďačný, nikdy vás nenechá stagnovať,“ vysvetľuje odchovanec trenčianskeho hokeja, ktorý predĺžil so Spartou zmluvu na ďalšie dve sezóny.

Hoci finálová prehra ho bude ešte nejaký čas mátať, uznáva kvality Liberca. „Mali trochu šťastie, že sa im celú sezónu aj v play off vyhýbali zranenia. Bolo veľmi ťažké im vzdorovať, lebo mali tri výborné päťky a aj Jano Lašák chytal skvele. Po dlhšom čase vyhral titul tím, ktorý dominoval aj v základnej časti. Pohár je v správnych rukách,“ neskrýva Mikuš.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Mikuš #slovenská hokejbalová reprezentácia