Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Fasela pobúrili Rusi. Sľubuje sankcie

Prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) René Fasel považuje za neakceptovateľné správanie hráčov Ruska po skončení finále majstrovstiev sveta v Prahe proti Kanade (1:6) a navrhne sankcie proti Ruskej hokejovej federácii.

18.05.2015 15:10
René Fasel, MS 2015 Foto:
Prezident IIHF René Fasel dekoruje hráčov Ruska.
debata (402)

Hráči zbornej sa po prehre a prevzatí strieborných medailí vytratili rýchlo z ľadu O2 Areny, niektorí ani nečakali na kanadskú hymnu, ďalší odišli počas nej.

„Je to neprijateľné a navyše neúctivé voči súperovi. Bol som veľmi sklamaný i nahnevaný z tejto udalosti. Je to v rozpore s našimi pravidlami fair play, neúctivé k nášmu športu. Neakceptujem takéto správanie. Mám veľký rešpekt k Rusku a k jeho hokeju a bolo pre mňa preto veľmi ťažké sledovať tento krok. V utorok sa vrátim do svojej kancelárie, budeme o tomto incidente diskutovať a jednoznačne prijmeme nejaké sankcie proti Ruskej hokejovej federácii. Uvidíme, čo sa dá robiť, osobne na to dohliadnem,“ povedal pre R-Sport prezident IIHF Fasel.

Už krátko po finále hľadali vinníka celého incidentu. Fasel ešte v Prahe hovoril aj s prezidentom Ruskej hokejovej federácie Vladislavom Tretiakom a aj jeho prekvapil krok hráčov.

„Tretiak odovzdával strieborné medaily, nemôže robiť všetko. Zotrvať s tímom na ľade bola práca pre trénera a generálneho manažéra. Hráči nenasledovali príklad Alexandra Ovečkina a Jevgenija Malkina, ktorí chceli zostať. Nikto sa nemôže vyhovárať, že boli dvierka na mantineli otvorené. Všetci hráči vedia, ako sa odohráva záverečná medailová ceremónia,“ doplnil pre R-Sport René Fasel.

Podľa ruského útočníka Nikolaja Kuľomina hráči ani netušili, že ceremónia pokračuje a chceli len uvoľniť miesto na ľade šampiónom. „Spoluhráči nevedeli, že by mali zostať na ľade a čakať. Každý bol rozrušený po prehre a mali sme pocit, že ceremónia sa už skončila. Za naším odchodom z ľadu netreba hľadať žiadnu zlobu. Bolo to len nedorozumenie, nič viac,“ hovoril pre R-Sport Kuľomin.

402 debata chyba
Viac na túto tému: #IIHF #René Fasel #MS 2015 v hokeji