Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jágr: Medaila nie je dôležitá, potešili sme deti

Jaromír Jágr ukončil svoje posledné majstrovstvá sveta v hokeji v kariére s honorom najužitočnejšieho hráča šampionátu, ale bez medaily na krku.

18.05.2015 14:10
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr.
debata

Štyridsaťtriročný útočnik skvelými výkonmi potiahol Čechov do semifinále, ale tam sa medailový sen domáceho tímu skončil na hokejkách Kanaďanov a Američanov. Jágr to však nevníma tragicky. "Medaila je skvelá, ale nie je najdôležitejšia. Keď sa o desať rokov bude hovoriť o týchto majstrovstvách, medailisti sa možno ani nespomenú. Deťom, ktoré sa teraz pozerali na hokej, sa však možno zmení život. Môže sa im to zapáčiť a verím, že budú chcieť robiť šport namiesto flákania sa po uliciach. Na svojom facebooku som si našiel fotky od ľudí, ktorých deti počas majstrovstiev zaspávali v hokejovom výstroji. Spoločnosť sa posúva vpred. Týmto smerom sa treba pozerať, a nie či máme medaily alebo nie,“ povedal Jágr v rozhovore aj pre idnes.cz.

Hokejista, ktorý bude pokračovať v kariére v tíme NHL Florida Panthers, tvrdí, že odkaz majstrovstiev sveta spočíva v niečom inom ako rozdávaní medailí najlepším trom tímom. „Je to všetko o ľuďoch. Pre hokej, či zábavu všeobecne je dôležité, aby sa na to prišli pozrieť ľudia. Môžete mať najlepšiu šou, ale keď vám neprídu ľudia, je to o ničom. Už pred šampionátom som hovoril, že naši ľudia milujú hokej a rozumejú mu. Všetci by najradšej vymenili hráčov na ľade alebo ich chceli trénovať. Chvalabohu za to. Keď sa nám niečo podarí, tak je pre nás hokejistov najväčšia odmena ocenenie zo strany fanúšikov. Na druhej strane kritika nie je sladká, ale tak to je,“ dodal Jágr.

debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Jaromír Jágr
Načítavajú sa športové výsledky...