Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Američania sa chcú vrátiť do top formy

Vyhrali päť zo šiestich zápasov, napriek tomu nie je tréner Todd Richards spokojný. Americkí hokejisti totiž v ostatných stretnutiach nehrali podľa jeho predstáv.

12.05.2015 10:00
Matt Hendricks Foto: ,
Kapitán Američanov Matt Hendricks sa teší z gólu do fínskej siete.
debata

Aj preto vníma dnešný zápas so Slovenskom najmä ako vhodnú príležitosť vrátiť sa na nastúpenú cestu z úvodných vystúpení – najmä zo zápasov s Fínskom (5:1) a Ruskom (4:2).

„Musíme hrať koncentrovanejšie, lepšie si strážiť puk a zodpovednejšie pristupovať k osobným súbojom. V druhej tretine zápasu so Slovinskom (Američania vyhrali 3:1) sme pričasto púšťali súpera do prečíslení. Náš brankár je výborný a tieto situácie zvládol, ale nemôže sa to opakovať. Najmä, keď už onedlho pôjde o vyraďovaciu fázu. Naše výkony šli v ostatných troch zápasoch kontinuálne dole. Stále máme aj pozitívne momenty, ale neodohráme dobre plných šesťdesiat minút. Napriek tomu chlapcom verím. Máme nato, aby sme vyhrali celý turnaj,“ naznačuje 48-ročný tréner, ktorý vedie v NHL Columbus.

Rovnaký názor má kapitán amerického výberu Matt Hendricks. „Musíme mať puk častejšie pod kontrolou. Podávať vyrovnanejšie výkony. Chceme vyhrať posledný zápas so Slovenskom i celú skupinu, no najmä sa pripraviť čo najlepšie na štvrťfinále. Či budeme hrať v Ostrave alebo Prahe, je nám vcelku jedno,“ tvrdí útočník Edmontonu.

Spoluhráčov pred dnešným súbojom upozorní na zvlášť búrlivú atmosféru na zápasoch Slovenska. „Slovensko je vždy nepríjemný súper. Má dobrých hráčov, ktorí sú navyše veľmi súťaživí. Atmosféra, ktorú utvoria vaši diváci, bude zábavná. Užijeme si to,“ dodá s úsmevom.

„Videl som zápas s Fínskom, veľmi sa mi vaši fanúšikovia páčili. Perfektná atmosféra vždy vyburcuje hráčov. Poznám viacerých slovenských hokejistov, ktorí sú tu a viem, čoho sú schopní. Možno sa vám nedarí podľa predstáv, ale na majstrovstvách sveta majú svoju kvalitu všetky tímy. Naučil som sa to v roku 2010 v Nemecku a teraz sa mi to potvrdilo. Nad nikým sa na šampionátoch nevyhráva ľahko,“ dopĺňa Richards.

Jeden z lídrov amerického tímu Brock Nelson tiež očakáva náročný zápas so Slovenskom. „Emócie z tribún sa prenesú na hráčov. Tí chcú, rovnako ako my, dosiahnuť najlepší možný výsledok,“ tvrdí najlepší strelec (6 gólov) a druhý najproduktívnejší hráč (9 bodov) po nedeľňajších stretnutiach.

V čom tkvie sila mladého, veľmi sympaticky hrajúceho výberu USA?

„Všetci chlapci sú veľmi radi, že tu môžu byť a reprezentujú svoju krajinu. Väčšina z nás sú mladí chalani, ale zároveň skvelí hráči, ktorí majú pred sebou veľkú kariéru. Robíme dobré veci a máme veľa energie. Turnaj si užívame. Chceme vyhrať titul a teraz si vybojovať čo najlepšiu pozíciu pred play off,“ naznačuje Nelson.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #americká hokejová reprezentácia
Načítavajú sa športové výsledky...