Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obraty slovenských hokejistov tešia, stoja ich však mnoho síl

Slovenskí hokejoví reprezentanti na svetovom šampionáte v Česku zatiaľ triumfovali vo všetkých troch dueloch v ostravskej ČEZ aréne. Ani v jednom prípade to však nebola prechádzka ružovou záhradou, Slováci totiž trikrát inkasovali ako prví a museli doháňať náskok súpera.

06.05.2015 07:57
Ján Laco, Žiga Pance, Slovensko - Slovinsko Foto: ,
Ján Laco zachraňuje pred Žigom Pancem.
debata

Kým počas víkendu proti Dánsku a Bielorusku v riadnom hracom čase dokázali iba vyrovnať, v utorok večer proti Slovinsku sa im podarilo otočiť na 3:1.

Brankár Jána Laco si myslí, že duel opäť ukázal charakter mužstva. „Bolo to však náročné. Všetci robíme maximum a nie vždy nám to tam padne. Je dobré, že vydržíme psychicky aj fyzicky to dotiahnuť a v závere sme silní. Sme radi za tieto body, veľmi nám to pomohlo,“ povedal skúsený gólman.

Na turnaji zatiaľ jednogólový bek Dominik Graňák si uvedomuje, že po prvom góle súpera je otáčať veľmi ťažké. „Jedna nula síce v hokeji nič neznamená, ale akoby to na nás poriadne vplývalo psychologicky. Našťastie sme to aj v utorok otočili, ale musíme sa z toho konečne poučiť a začať hrať asi lepšie útočnejšie,“ prezradil.

Iný bek Milan Jurčina vie, že drámy stoja slovenský tím veľmi veľa síl. „Keď sme však dali presilovkový gól, už sme vedeli, že to bude podobný scenár ako cez víkend. Na striedačke sme si začali veriť, inak to vyzeralo, viac sme sa tlačili k súperovej bránke a podarilo sa. Nedá sa povedať, že nám nevychádzajú prvé dve tretiny. Keby sme v nich premenili šance, bol by to iný hokej. Nedali sme dve-tri veľké šance, potom sme sklopili hlavy, stiahli plecia a začali sa trápiť,“ dodal.

Autor vyrovnávajúceho gólu v utorkovom súboji proti Slovincom Andrej Meszároš priznal, že Slováci z gólmana Kristana urobili hrdinu. „Nezložili sme však zbrane a zase sa ukázal tímový duch. Bojovali sme až do konca, Janko (Laco, pozn.) to tam zavrel a Gabby (Gáborík, pozn.) sa pridal gólovo. Celý tím hral tretiu tretinu perfektne. Vieme, že v stredu proti Nórom musíme hrať oveľa lepšie prvé dve tretiny, pretože nás čaká veľmi húževnatý súper, ktorý dobre korčuľuje,“ povedal Meszároš.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #slovinská hokejová reprezentácia
Načítavajú sa športové výsledky...