Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vůjtekovo srdce držalo, Kopitarovo zasa hromžilo. Na rozhodcov

Na jednej strane veľká úľava, na opačnej zasa obrovská zlosť. Tréneri Slovenska a Slovinska prišli na pozápasovú tlačovú konferenciu po vzájomnom zápase na MS v hokeji v Česku v diametrálne odlišnej nálade.

05.05.2015 23:38
Vladimír Vůjtek Foto: ,
Vladimír Vůjtek.
debata (24)

Zatiaľ čo kouč Vladimír Vůjtek chválil bojovný prístup svojich hráčov a klopal na drevo, aby jeho operované srdce aj naďalej vydržalo obrovský nápor, Slovinec Kopitar hromžil. "Bolo to dobré stretnutie,“ bola jeho prvá a viditeľne podráždená reakcia na priebeh. "Hneváte sa na rozhodcu?“ zaznela doplňujúca otázka.

"V hokeji robím už desiatky rokov a zažil som veľa. Dnes som však videl niekoľko nových vecí. Ale keďže sa pýtate, zrejme si aj vy myslíte, že arbiter nás poškodil,“ reagoval na otázku Pravdy Kopitar.

Na konci druhej tretiny sa ozýval ostravskou ČEZ arénou piskot. "Zaslúžili sme si ho ,“ priznal Vůjtek. "Nehrali sme dobrý hokej, iba sme bojovali. V istej fáze som dokonca mal pocit, že hráči skláňajú hlavy,“ povedal.

Podľa rodáka z Ostravy za to mohla predovšetkým nervozita na hokejkách jeho zverencov. "Keď mužstvo nepremieňa šance, prestane odvádzať výkon, ktorý je schopné. Rád by som sa dočkal toho, aby sme v zápase proti Nórsku išli do vedenia práve my,“ poznamenal.

Vůjtek urobil počas zápasu hneď niekoľko zmien v zostave. Najprv stiahol Libora Hudáčka, potom ho zasa postavil rovno do prvého útoku. "A bolo to dobé rozhodnutie. Libor je konštruktívny hráč, pomohlo to aj Mariánovi Gáboríkovi“,“ tešil sa.

Ešte väčším prekvapením bolo, keď tréner posadil na lavičku kapitána Tomáša Kopeckého. "Verte mi, že toto rozhodnutie sa rodilo veľmi ťažko. Ale musel som ho urobiť. V prvom útoku to neklapalo už v treťom zápase po sebe. Surový tam vniesol život,“ tvrdil po zápase.

Všetko zlé je na niečo dobré a pozitíva vidí aj v obratoch, ktoré Slováci spravidla predvádzajú v tretej tretine. "Áno, ukazuje to silu mužstva. Vždy, keď sa chlapcom podarí streliť gól, hokej je zrazu iný,“ dodal na záver.

© Autorské práva vyhradené

24 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Vůjtek #slovenská hokejová reprezentácia #MS 2015 v hokeji