Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík: Musíme zachytiť začiatky a vylepšiť presilové hry

Všetci od neho očakávajú góly. Najmä tie dôležité. Proti Slovincom Marián Gáborík konečne dokázal, aký nebezpečný kanonier je.

05.05.2015 23:12
Marián Gáborík Foto: ,
Marián Gáborík.
debata

Dvoma presnými zásahmi výraznou mierou prispel k výhre 3:1 – čo je pre Slovensko prvý trojbodový zásah na majstrovstvách sveta v Ostrave. Víťazstvá však má už tri z troch zápasov.

„Som rád, že mi to tam padlo, ale dôležitejšie sú tri body pre mužstvo. Dosiahli sme prvú výhru v riadnom hracom čase na turnaji, z čoho máme veľkú radosť. V tretej tretine sme ukázali, že vieme hrať, aj keď prehrávame. V ďalších zápasoch však musíme streliť prvý gól, aby sa nám hralo ľahšie. Aj teraz sme hrali proti veľmi dobrým Slovincom spočiatku akoby v kŕči,“ vravel Gáborík v obkľúčení slovenských i českých novinárov.

Slováci síce vyhrávajú, ale trápia sa strelecky. Vo všetkých troch zápasoch začali dávať góly až v tretích tretinách. „Chýba nám ľahkosť v zakončení aj v presilových hrách. No znova sme sa zomkli a ukázali vôľu. Fanúšikovia nás fantasticky hnali vpred,“ vraví útočník Los Angeles Kings.

Prekvapili niečím Slovinci Slovákov?

„Ani veľmi nie. Vedia výborne korčuľovať a majú vo svojom strede obrovskú osobnosť Kopitara, ktorý ich ženie vpred. Zachytal im dobre brankár a navyše je to veľmi dobre koučované mužstvo. O tom všetkom sme však vedeli aj pred stretnutím,“ dodal Gáborík.

Vo všetkých troch súbojoch s Dánskom, Bieloruskom aj Slovinskom dokázali zverenci Vladimíra Vůjtka zvrátiť nepriaznivo sa vyvíjajúci stav. „Dodá nám to viac sebavedomia. Stále sa musíme zlepšovať. Najmä zachytiť začiatky a vylepšiť presilovky. Napokon sme jeden gól v presilovke dali, ale bolo to preto, že sme veľa strieľali a clonili pred bránkou. V dnešnom hokeji padajú góly práve takto. Musíme to robiť aj naďalej,“ naznačuje jeden z lídrov slovenskej reprezentácie.

Zápas začal v prvej formácii po boku Kopeckého a Daňa. Od druhej tretiny vymenil kapitána Kopeckého Surový a v tretej pribudol do formácie Hudáček. „Tréner urobil nejaké zmeny. Hudy nám pekne posúval puky v presilovke a aj pri druhom góle mi to tam krásne dal. Dúfam, že proti Nórom začneme tak, ako sme so Slovincami hrali v tretej tretine,“ doplnil Gáborík.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Marián Gáborík #slovinská hokejová reprezentácia