Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Komentár IIHF: Meszároš je lepší strelec ako Gáborík. Je to vôbec legálne?

Slovenskej hokejovej reprezentácii patrí po štvrtom hracom dni na majstrovstvách sveta v Česku 7. priečka v rebríčku sily IIHF, ktorý zostavujú tvorcovia internetovej stránky Medzinárodnej hokejovej federácie.

05.05.2015 10:18
Andrej Meszároš, radosť, MS 2015 Foto: ,
Gólová radosť Andreja Meszároša.
debata

Pred šampionátom boli Slováci na 7. pozícii, po druhom hracom dni na šiestej. Lídrami rebríčka sú Kanaďania pred Američanmi a Švédmi. Štvrté miesto patrí Rusom a piate domácim Čechom.

Rebríček sily je iba pomocným faktorom v súvislosti s ambíciami jednotlivých krajín na majstrovstvách sveta. Jeho autori zvyknú aj vtipne glosovať aktuálne postavenie jednotlivých tímov. K Slovákom pridali poznámku: „Meszároš je lepší strelec ako Gáborík. Je to vôbec legálne?“ Reagovali tak na skutočnosť, že v nedeľa dal dva góly Slovákov bek Andrej Meszároš, no topkanonier Marián Gáborík zatiaľ strelecky mlčí.

Utorkový súper Slovákov, výber Slovinska, je trinásty – po prehre s Ruskom s komentárom: „Fajn, zdolali ste nás, no vy ste mali dve toalety v jednej kabínke.“ Ide o reakciu na minuloročné ZOH v ruskom Soči, kde návštevníci pred podujatím aj počas neho odfotili mnoho bizarných stavebných či organizačných lapsusov. K deviatym Bielorusom zostavovatelia rebríčka poznamenali: „Rešpektujte nás, lebo vás s-Kosticyn-ujeme.“ Je to odkaz na zloženie údernej elitnej formácie Bielorusov s bratmi Andrejom a Sergejom Kosticynovcami.

Rebríček sily podľa iihf.com po štvrtom hracom dni:
1. Kanada, 2. USA, 3. Švédsko, 4. Rusko, 5. Česko, 6. Fínsko, 7. Slovensko, 8. Švajčiarsko, 9. Bielorusko, 10. Dánsko, 11. Rakúsko, 12. Nemecko, 13. Slovinsko, 14. Francúzsko, 15. Nórsko, 16. Lotyšsko

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #rebríček sily IIHF
Načítavajú sa športové výsledky...