Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Crosby predčil v súboji generácií Jágra

Súboj Česka s Kanadou na hokejových majstrovstvách sveta v Prahe bol aj duelom najväčšej hviezdy odchádzajúcej generácie Jaromíra Jágra proti celebrite súčasnosti Sidneymu Crosbymu.

05.05.2015 08:15
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr.
debata (2)

Súboj generácií napokon vyhral Kanaďan, jeho tím sa radoval z úspechu 6:3. Jágr bolo zo začiatku aktívnejší, svojimi prienikmi robil kanadskej obrane veľké starosti a pripravil aj prvý gól. „Neviem, ako to robí, že stále hrá. Naozaj neuveriteľné. Stále je produktívny, v každom zápase je platný. Vlastne ani nie som prekvapený, že stále hrá, keď predvádza také výkony,“ hovoril podľa iDnes.cz pred pár dňami Crosby.

Od Jágra o šestnásť rokov mladší Kanaďan nebol podľa iDnes.cz taký nápadný, puky nedržal dlho a zbavoval sa ich krátkymi, ale nápaditými prihrávkami. Počas prvej tretiny vybojoval dve presilovky. Crosby potom pridal gól na 5:2, ktorý znamenal definitívnu poistku víťazstva. „Česi hrali dobre, skóre je vyššie, akoby zodpovedalo priebehu. Je možné, že sa s nimi stretneme v play-off,“ povedal podľa iDnes.cz Crosby, ktorému sa páčila atmosféra v O2 Arene. Pre Kanaďanov bol duel veľmi dobrým testom pripravenosti pred ďalšími zápasmi šampionátu.

Česi síce prehrali druhýkrát na šampionáte, prvýkrát nezískali body, ale nepodali zlý výkon. „Odohrali sme lepší zápas, ako bolo skóre. Dve tretiny to bolo vyrovnané, možno sme boli aj lepší. V tretej časti hry nám dali góly z presiloviek a už to bolo ťažké,“ tvrdil pre iSport.cz český brankár Ondřej Pavelec.

Trénera Vladimíra Růžičku veľmi mrzeli chyby v obrane. Hráčom ich vyčítal už po prehre so Švédskom v úvodnom dueli. Jeho zverencov nahlodal predovšetkým gól na 2:3 v závere druhej tretiny, ktorý padol po chybnej rozohrávke. Následne v tretej tretine prišli zásahy Kanaďanov v presilovkách a zrazu bolo 5:2. „Chalani veľmi drú, cítia fanúšikov za svojím chrbtom. Táto prehra veľmi bolí, ale musíme sa z nej poučiť. Turnaj sa začína a máme za sebou veľmi ťažké zápasy, ďalšie nás ešte čakajú. Musíme sa zlepšovať,“ doplnil Vladimír Růžička.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #Sidney Crosby
Načítavajú sa športové výsledky...