Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci budú skladať reparát za Soči. Veria si aj Slovinci

Prvé dve prekážky preskočili, na oboch však zakopli. Ďalšie dve by mali zvládnuť bez dotyku, lebo potom ich čaká mimoriadne náročný finiš.

05.05.2015 07:00
hokej, slovensko, slovinsko, zoh 2014, soči,... Foto: ,
Na OH v Soči sa nechali Slováci zaskočiť Slovincami.
debata (9)

Slováci majú pred sebou na hokejových majstrovstvách sveta v Česku ďalší dvojzápas, najpv v utorok o 20.15 duel proti Slovinsku a v stredu v rovnakom čase súboj s Nórskom.

„Štyri body z úvodných dvoch duelov neberiem ako sklamanie. Tušil som, že nevyhráme štyri zápasy v riadnom hracom čase. Súperi tu sú dobrí, platilo to v prvých dvoch dueloch a inak to nebude ani v prípade Slovinska či Nórska,“ myslí si tréner Vladimír Vůjtek.

V doterajších desiatich vzájomných stretnutiach so Slovincami dosiahli Slováci osem víťazstiev, neuspeli však v ostatných dvoch súbojoch. Dodnes rezonuje predovšetkým nepríjemná prehra 1:3 na olympijských hrách v Soči, keď hviedami nabitý slovenský tím ťahal po celý čas za kratší koniec. Slovinci pricestovali do Ostravy s tímom, ktorý sa tomu "olympijskému“ veľmi podobá. Z výrazných opôr v ňom chýba len útočník David Rodman.

„Budú rovnako nepríjemní, ako boli aj Bielorusi. Počas voľného dňa si oddýchnem a proti Slovincom budem platnejší,“ sľubuje Tomáš Tatar. Podľa neho hrozí Slovákom najväčšie nebezpečenstvo od prvého slovinského útoku. "Musíme ho ubrániť, v porovnaní so zvyškom tímu máme navrch,“ povedal.

Útočník Detroitu Red Wings odmieta, že by Slováci boli po strate dvoch bodov z úvodu šampionátu pod veľkým tlakom. "Žiadny necítim. Uvedomujem si však, že v najbližších dvoch zápasoch by sme mali vyhrať. Za tri body. Myslím si, že máme dostatočne silný tím na to, aby sme získali nejaké body aj proti Fínsku, Spojeným štátom, či Rusku,“ dodal sebavedomo.

Jeho spoluhráč z klubu Tomáš Jurčo dodnes nezabudol na trpkú prehru so Slovincami v Soči. "Bolo to veľmi nepríjemné. Pokúsime sa o reparát,“ tvrdil odhodlane.

Slovinci, nováčik v elitnej kategórii MS, si na Slovákov trúfajú tiež. „Fanúšikovia v Slovinsku si myslia, že keď sme vyhrali v Soči, Slovákov zdoláme aj tu v Ostrave. Áno, šancu máme, ale nezabúdajme, že Slovensko je veľká hokejová krajina, ktorá si v reprezentácii vyberá z veľkého počtu hráčov. Teraz, keď ich posilnili aj Tatar s Jurčom, sa sila tímu sa ešte znásobila,“ brzdil očakávania tréner Slovincov Matjaž Kopitar.

Ten doprial svojmu mužstvu deň pred stretnutím voľné poobedie, hráči sa prešli po centre Ostravy a na kávu sa zastavili aj v slávnej „Stodolní“. „Chlapci by nemali myslieť iba na hokej,“ dodal.

Kopitar sa bude spoliehať aj na slovanistické útočné duo Žiga Jeglič – Rok Tičar. Druhý z nich verí, že po dvoch prehrách na turnaji jeho tím konečne zaberie.naplno „Pre nás je každý zápas dôležitý, pod tlakom sme neustále. Samozrejme, od zápasu proti Bielorusku sme očakávali nejaké body, no nevyšlo to. Nevadí, šampionát je dlhý. Vyhrať skúsime už proti Slovákom,“ tvrdil.

Vůjtekovcom zatiaľ chýbajú góly útočníkov vrátane topkanoniera Mariána Gáboríka, ktorý nepremenil už tri samostatné nájazdy. „Sám si uvedomuje, že čím skôr dá gól, tým rýchlejšie sa zdvihne aj jeho výkon,“ poznamenal na jeho adresu tréner. „Verím, že v ďalších zápasoch začnú dávať góly aj útočníci. Musí sa to už konečne zlomiť,“ pridal sa Graňák.

Už v stredu budú Slováci bojovať o ďalšie víťazstvo. Podľa Graňáka je Nórsko po Dánsku ďalšie mužstvo, ktoré svojou hrou kopíruje švédsku hokejovú školu. „Veľkú osobnosť má v Tollefsenovi. Väčšinou odohrá takmer 25 minút na zápas. Úspech tímu stojí a padá často práve na ňom,“ dodal.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #slovinská hokejová reprezentácia
Načítavajú sa športové výsledky...
Načítavajú sa športové výsledky...
Načítavajú sa športové výsledky...
Načítavajú sa športové výsledky...
Načítavajú sa športové výsledky...
Načítavajú sa športové výsledky...
Načítavajú sa športové výsledky...
Načítavajú sa športové výsledky...