Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Graňák: Teraz skórovali obrancovia, nabudúce potiahnu mužstvo útočníci

Úvodné dve stretnutia slovenskej hokejovej reprezentácie na 79. majstrovstvách sveta v Česku priniesli zaujímavú situáciu, keď až štyri z piatich gólov z hry dosiahli obrancovia.

04.05.2015 15:36
Dominik Graňák Foto: ,
Dominik Graňák.
debata

Zatiaľ jediným úspešným útočníkom je Marek Viedenský, v samostatných nájazdoch prvého duelu sa k nemu pridal aj autor rozhodujúceho Marko Daňo. Jedným z úspešných strelcov medzi bekmi je Dominik Graňák.

„Verím, že v ďalších zápasoch začnú dávať góly aj útočníci. Ako obrancovia sa snažíme podporovať ofenzívu a s útočníkmi sme dohodnutí, že keď bek ide dopredu, tak hráč, s ktorým si mení pozíciu, je zodpovedný za bránenie, až kým sa bek nevráti na svoje miesto,“ prezradil 31-ročný rodák z Havířova.

Graňák si v národnom mužstve pripísal zatiaľ osem presných zásahov v 145 zápasoch, presnú polovicu gólov dal na MS.

„Nepamätám si na turnaj, aby obrancovia začali strelecky šampionát tak dobre. Netreba za tým nič hľadať, tak to niekedy býva. Teraz to padlo bekom, nabudúce ich dajú útočníci. Všetci makajú na sto percent a pokúšajú sa o to. Verím, že to čoskoro zlomia,“ doplnil vicemajster sveta z Helsínk, ktorý v Česku štartuje na svojom desiatom svetovom šampionáte.

Slováci na majstrovstvách sveta v Česku doteraz zdolali Dánov 4:3 po samostatných nájazdov a Bielorusov 2:1 po predĺžení. V utorok 5. mája ich o 20.15 h čaká duel proti Slovincom a o deň neskôr v rovnakom čase proti Nórom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Graňák