Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tomášom z Detroitu to nešlo, Viedenský sa na nich nehnevá

Dvojica útočníkov Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo iba v sobotu pricestovala do Európy a už v nedeľu popoludní sa predstavila s Markom Viedenským v druhej formácii slovenskej hokejovej reprezentácie na MS v Česku v ostravskom víťaznom súboji proti Bielorusku (2:1 po predĺžení).

04.05.2015 08:30
Tomáš Jurčo, Kevin Lalande Foto: ,
Brankár Kevin Lalande zasahuje pred Tomášom Jurčom.
debata

Spomenuté duo síce nepodalo optimálny výkon, v zápase však nesklamalo.

„Čakal som, že to bude ťažké, ale toto bol extrém. Párkrát som bol tak unavený, že som na ľade zakopol. Na konci tohto celého sa však pozriem dozadu a vidím víťazstvo, takže som veľmi spokojný, ako sme to zvládli a bojovali. Bielorusi boli veľmi nepríjemní. Možno keby sme dali gól skôr, bolo by to jednoduchšie. Súper však bol húževnatý. Dokonca sme prehrávali, ale podporovali sme sa na striedačke a dotiahli sme to do dobrého konca,“ skonštatoval po náročnom súboji tretí najproduktívnejší hráč Detroitu Red Wings v tejto sezóne Tomáš Tatar. Pocity extrémnej únavy v ňom potlačila radosť z triumfu a dvoch bodov do tabuľky ostravskej B-skupiny. „Porážame súperov, ktorých aj máme. Je jedno, akým spôsobom,“ dodal.

Dvadsaťštyriročný dubnický krídelník si po piatich rokoch zopakoval spoluprácu s centrom Marekom Viedenským, s ktorým v sezóne 2009/2010 hral jednom útoku na juniorskom svetovom šampionáte. Vynikajúco ich vtedy dopĺňal aj ďalší člen súčasného Vůjtkovho kádra Richard Pánik. Po nedeľňajšom súboji Tatar nebol spokojný so svojim výkonom. „Marekovi sa ešte musím ospravedlniť, s Tomášom sme mu príliš nepomohli. Verím, že to bude lepšie. Prvé zápasy sú pre nás ťažké, ovplyvnili to veľká hracia plocha a prílet na posledný chvíľu,“ doplnil Tatar.

Ani Tomáš Jurčo nebol po triumfe nad Bieloruskom o nič menej unavený. „Trochu som cítil cestu, nebolo to ľahké. V úvode a na konci som riadne cítil nohy, v strede zápasu sa to dalo vydržať. Bol som nesvoj. Som rád, že sme to zvládli a zvíťazili,“ poznamenal odchovanec košického hokeja, Tatarov spoluhráč z Detroitu. "V takom zložení sme nastúpili prvýkrát, takže to bolo celkom fajn. V klube síce máme Zetterberga či Daciuka, no ‚Vieďo‘ je dobrý center, musíme si len na seba trochu viac zvyknúť a bude to super,“ dodal Jurčo.

Stále iba 24-ročný center Marek Viedenský sa na spoluhráčov z útoku vôbec nehneval. „Chalani šli bez riadneho tréningu na zápas, bolo to pre nich náročné po ceste aj s prechodom na veľké ihrisko. Uvidíme, aké budú najbližšie tréningy, a hádam sa to zlepší,“ povedal odchovanec prievidzského hokeja.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Tomáš Jurčo #Marek Viedenský