Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bača: Štyri body považujem za dobrý vstup

AKO TO VIDÍM JA: Boli to nervy, ale napokon stáli za to. Štyri body z dvoch náročných súbojov po výhrach v predĺžení, resp. po samostatných nájazdoch považujem za pozitívne, aj keď prišli po ťažkých pôrodoch," tvrdí bývalý slovenský obranca Jerguš Bača.

03.05.2015 21:15
Jerguš Bača Foto:
Jerguš Bača.
debata

Ale to zasa môže mužstvu pomôcť. V sobotu absolvovali Slováci proti Dánom veľmi ťažký zápas. V porovnaní s predchádzajúcimi šampionátmi nastupovali v úvode spravidla proti favoritom, každý bod bol plusom. Teraz ich však čakajú papierovo slabší súperi, s ktorými sa patrí vyhrávať. Dáni si boli vedomí, že môžu len prekvapiť, podali kvalitný výkon. V prvej tretine sa ukázalo, že povinnosť vyhrať Slovákov zväzovala. Odohrali ju vlažne. V ďalšom priebehu sa zlepšili, mali šance, no triafali z nich žŕdky, stroskotávali na výbornom brankárovi Galbraithovi.

Predviedli veľkú vôľu, takmer 50 minút prehrávali 0:1, a tak sa napokon dočkali kráľovskej odmeny – dvoch bodov po víťazných samostatných nájazdoch. Vůjtekovi zverenci mali blízko k trom, ale nešťastné vylúčenie Sersena za vyhodenie puku, ktoré sa udeje možno raz za život, lebo sa odrazil od rukavice, súper potrestal vyrovnávajúcim gólom. Presilovku zahral veľmi dobre, hoci gól padol, keď už vylúčený Sersen skočil na ľad. Slováci v Ostrave hrali ako doma, preto v úvode cítili možno až priveľkú zodpovednosť. Od druhej tretiny boli lepší, presun Daňa do prvého útoku oživil slovenský útok

Dobre si v ňom počínala najmä štvrtá formácia s triom Viedenský, Lušňák, Dravecký. Brankár Laco chytal spoľahlivo, zneškodnil pár dánskych veľkých šancí a čo bolo dôležité, podržal mužstvo aj pri penaltách. Podobný priebeh malo aj nedeľňajšie stretnutie. Doplácame trochu na nižšiu efektivitu, na góly sa nadrieme, no podstatné je, že prišli. A keď sa preberú driemajúci strelci, verím, že to bude ešte lepšie. Opäť sme inkasovali prví, hoci sme predtým nevyužili niekoľko sľubných príležitostí. Záver zápasu však patril slovenským hokejistom v titulnej úlohe so strelcom Andrejom Meszárošom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jerguš Bača #Slovensko - Bielorusko #AKO TO VIDÍM JA